Potpisan ugovor o zakupu hale u industrijskoj zoni u Baču – Kribor 021 zapošljava 50 ljudi na proizvodnji paleta i gajbica

Direktor firme Kribor 021 Nikola Čavka potpisao je sa predsednikom opštine Bač Draganom Staševićem ugovor o zakupu proizvodne hale koju je opština izgradila u industrijskoj zoni u Baču.

Ova firma bavi se preradom drvne mase, odnosno proizvodnjom paleta i gajbica, kao i delova za gajbice, a uposliće 50 radnika sa teritorije opštine Bač.

– Osim 50 stalno zaposlenih, očekuje se da će sezonski biti uposleno još 30 radnika i to u trajanju od pola godine, a ne samo na mesec ili dva – ističe Stašević i dodaje da je ovo jedan od najvažnijih poslova za opštinu u ovoj godini, od izgradnje same hale, pa sve do zaključenja ugovora o zakupu.

Kaže i da postoje namere drugih preduzeća da otvore svoje pogone u industrijskoj zoni Bač i da uposle još nekoliko desetina radnika, na čemu se već intenzivno radi.

Zakup hale od 1.150 metara kvadratnih iznosiće više od milion dinara za godinu dana, bez PDV-a .

Potpisan je i ugovor o izvođenju završnih radova u hali, a ugovor su potpisali načelnik OU Bač Dragan Banjac i direktor firme Slovan Progres Đuro Bocka.

Rok za izvođenje radova je 30 radnih dana, a ugovorom je predviđeno unutrašnje malterisanje hale, unutrašnja i spoljašnja betonaža, spušteni plafon, spoljašnje uređenje, odnosno postavka ulaznih kapija, betoniranje prilaza, montaža stolarije, dogradnja sanitarnih i zajedničkih prostorija, izrada fasade i montaža elektroinstalacija, kao i vodovoda i kanalizacije.