Potrebno oko 300 novih radnika za naplatu putarine
| Izvor: Dnevnik

Zbog izgradnje autoputeva u Srbiji uskoro će biti zaposleno još oko 300 radnika za naplatu putarine, najavili su danas „Putevi Srbije“, a potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je rekla da će se u narednom periodu otvarati rampe širom zemlje.
– Postoji komisija vlade koja odobrava zapošljavanje za nepredviđene situacije, jer ne možete potpuno da zabranite zapošljavanje kada se neki poslovi šire – rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara.

Ona je rekla, na gradilištu nove naplatne stanice „Vrčin“, da ta komisija vlade, koju čine predstavnici Ministarstvo finansija i još nekoliko minstarstava, prikuplja zahteve, a onda resorno ministarstvo daje svoje mišljenje.

– Mi ćemo za rampe dati pozitivno mišljenje, jer je ovde u pitanju zapošljavanje pre svega lokalnog stanovništva. Rampe će se otvarati po celoj Srbiji. Ima situacija gde se zaposle i žene iz sigurnih kuća, ali će pre svega raditi lokalno stanovništvo – kazala je Mihajlović.

On je rekla da veruje da će komisija izaći u susret, jer se tu ne radi o „zapošljavanju reda radi, već za potrebe Puteva Srbije“.

V.d. direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak je rekao da će na novoj naplatnoj stanici „Vrčin“, koja će imati za osam traka više od „Bubanj potoka“ umesto koje će se koristiti, biti zaposleno oko 40 novih radnika.