Preduzetništvo najbolja terapija za nezaposlenost mladih – Ministarstvo omladine i sporta i PKS zajednički u promociji omladinskih politika
| Izvor: Tanjug

Kroz formiranje zajedničkih radnih tela Privredna komora Srbije i Ministarstvo omladine i sporta radiće na izmeni zakonske regulative kako bi se stvorilo stimulativno okruženje za omladinsko preduzetništvo, rečeno je u petak (17. marta 2017. godine) na potpisivanju Sporazuma o saradnji i promociji omladinskog preduzetništva i politike.

Sporazum su potpisali predsednik PKS Marko Čadež i resorni ministar Vanja Udovičić.

– Privredna komora Srbije se angažovala na ovome jer smatra da je preduzetništvo najbolja terapija za nezaposlenost omladine – rekao je Čadež.

Kako je istaknuto, nezaposlenost mladih je problem u svim zemljama regiona, ali i u mnogim razvijenim zemljama Evrope.

– U narednom periodu ćemo organizovati petodnevne seminare, kako bi mladi, budući preduzetnici, razvijali svoje ideje – rekao je Čadež.

Cilj sporazuma je, kako je naglašeno, i podsticanje omladinske politike da bi se mladi uključili u savremene društvene tokove.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je istakao da je ministarstvio jedno od retkih koje ima tesnu i usku saradnju sa nevladinim sektorom.

– Sporazum će dati mogućnost da mladi imaju direktan kontakt sa privredom, jer su oni najveći kapital, i omogućiće da ostanu u zemlji i zasnuju porodice – rekao je Udovičić.

Kako je dodao, Ministarstvo omladine u svom delokrugu ima i Fond za mlade koji broji 1.250 studenata sa prosekom većim od 9,5.