Preduzetništvo najbolja terapija za nezaposlenost mladih – Ministarstvo omladine i sporta i PKS zajednički u promociji omladinskih politika

Preduzetništvo najbolja terapija za nezaposlenost mladih – Ministarstvo omladine i sporta i PKS zajednički u promociji omladinskih politika
| Izvor: Tanjug

Kroz formiranje zajedničkih radnih tela Privredna komora Srbije i Ministarstvo omladine i sporta radiće na izmeni zakonske regulative kako bi se stvorilo stimulativno okruženje za omladinsko preduzetništvo, rečeno je u petak (17. marta 2017. godine) na potpisivanju Sporazuma o saradnji i promociji omladinskog preduzetništva i politike.

Sporazum su potpisali predsednik PKS Marko Čadež i resorni ministar Vanja Udovičić.

– Privredna komora Srbije se angažovala na ovome jer smatra da je preduzetništvo najbolja terapija za nezaposlenost omladine – rekao je Čadež.

Kako je istaknuto, nezaposlenost mladih je problem u svim zemljama regiona, ali i u mnogim razvijenim zemljama Evrope.

– U narednom periodu ćemo organizovati petodnevne seminare, kako bi mladi, budući preduzetnici, razvijali svoje ideje – rekao je Čadež.

Cilj sporazuma je, kako je naglašeno, i podsticanje omladinske politike da bi se mladi uključili u savremene društvene tokove.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je istakao da je ministarstvio jedno od retkih koje ima tesnu i usku saradnju sa nevladinim sektorom.

– Sporazum će dati mogućnost da mladi imaju direktan kontakt sa privredom, jer su oni najveći kapital, i omogućiće da ostanu u zemlji i zasnuju porodice – rekao je Udovičić.

Kako je dodao, Ministarstvo omladine u svom delokrugu ima i Fond za mlade koji broji 1.250 studenata sa prosekom većim od 9,5.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *