Kažu da je ženama teško ugoditi. Da su jako neodlučne u svemu pa i kada je izbor zanimanja u pitanju. Često tokom svog radnog veka menjaju svoje pozive, nekad zato što ih nužda natera, a nekad jer nisu zadovoljne prethodnim. Najčešće su u pitanju slična zanimanja, iz iste oblasti, ali neretko se desi da sa jedne kategorije poslova pređu na sasvim neku drugu. Idealno zanimanje za ženu ne postoji, ali postoji neko koje bi najbliže zadovoljilo njene kriterijume. I to je digital marketing menadžer.

women win

RAD OD KUĆE

Žene se najčešće ne odlučuju da krenu same u neki posao ili da rade za nekoga jer moraju da čuvaju i vaspitavaju decu i da održavaju domaćinstvo. Poslodavci ne žele da im daju slobodne dane ili da ih puste sat, dva ranije kad mi je dete bolesno. Ovim poslom mogu same da određuju kada i koliko će dnevno raditi, nisu vezane ni za kancelariju. Jedina stvar koja im je potrebna je kompjuter i internet konekcija. U vreme pametnih telefona i tableta, i internet konekcije na “svakom ćošku“ ovaj posao mogu raditi i dok nadgledaju dete dok se igra u parku, dok čekaju red u supemarketu ili pošti.

working digital

NIJE POTREBNA DIPLOMA

Kako je ovo prilično novo zanimanje, koje je zaživelo pre manje od jedne decenije, i koje se razvilo u zadnjih par godina, obrazovne ustanove ga još uvek nisu uvrstile u svoj formalni sistem obrazovanja, tako da se do znanja iz ove oblasti najčešće stiže na osnovu raznih kurseva i obuka. Ni one ne zahtevaju puno vremena, škole koje pružaju te vrste usluga su fleksibilne i izlaze u susret, tako da i obučavanje mogu usklađivati sa svojim obavezama kod kuće.

KREATIVNO ZANIMANJE

Digitalni marketing, između ostalog, obuhvata i vizualnu sadržaj, video i slike. A poznato je da žene razlikuju hiljadu i jednu nijansu, da imaju smisla za stil i boje, i da su jako kreativne. A to je i smisao ovog posla. Vizuelni sadržaj je danas traženiji od pisane reči, a žene su bolji dizajneri i vizuaelisti od muškaraca, tako da će njihova kreativnost ovde zasijati punim sjajem.

investment_woman

VELIKA ZARADA

I ono što je najbitnije, od ovog zanimanja se može zaraditi jako dobro. Prosečna plate digital marketing menadžera u Srbiji je preko 60.000 din, a obzirom na to da se radi preko interneta i da je tržište neograničeno, uz dobro poznavanje engleskog jezika, može se raditi i na stranom tržištu što daje mogućnost još većoj zaradi.

connected-woman

Kao žena i kao digital marketing menadžer mogu vam reći da sam jako zadovoljna ovim zanimanjem, i da ga neću menjati. Makar ne u narednih pet godina.