Pretty group u junu počinje proizvodnju tekstila u Somboru – Investitori iz Bangladeša zakupili pogone Zastave
| Izvor: Dnevnik

Jedna od najvećih korporacija iz Bangladeša, Pretty group, koja zapošljava preko 17.000 radnika, već od juna mogla bi da počne sa proizvodnjom u svojim pogonima u Somboru.

Ova kompanija uposliće 500 radnika, a zainteresovani će već u petak, 7. aprila, na ovdašnjem tradicionalnom Sajmu zapošljavanja imati priliku da apliciraju za jedno od prvih 300 radnih mesta.

Prema rečima Davora Brečića, srpskog predstavnika firme čije je sedište u Daki, Pretty group je pre nekoliko dana potpisala ugovor o iznajmljivanju dve hale nekadašnje kompanije Zastava specijalni automobili, u koje će se već ove sedmice useliti majstori ne bi li se one adaptirale za prihvat najmodernijih mašina namenjenih proizvodnji pletenog tekstila.

– Ukoliko sve bude u redu sa adaptacijom iznajmljenog prostora, instaliranjem opreme i obukom radnika, očekujemo da bi proizvodnja mogla da krene već u junu – najavljuje Brečić i dodaje da će u prvoj fazi zaposliti 300 ljudi, a vrlo brzo nakon toga još 200.

Nakon sagledavanja tih prvih rezultata poslovanja, vlasnici će odlučiti da li će se ulaziti u, inače predviđeni, projekat izgradnje novih hala u somborskoj industrijskoj zoni ili će aktuelnim vlasnicima ovih iznajmljenih biti ponuđen ne samo otkup proizvodnih pogona već i celog kompleksa.