„Prevent“ ne odustaje od prijepoljske „FAP Livnice“ – Najavljene investicije od 11 mil EUR
| Izvor: Beta

Preduzeće „Prevent“ iz Visokog u Bosni i Hercegovini zainteresovano je za kupovinu FAP-ovog pogona „Livnice sa nadgradnjom“ u Prijepolju, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

– Najavljena privatizacija omogućila bi pokretanje proizvodnje, zapošljavanje oko 500 novih radnika i otvaranje perspektive za samu fabriku, Prijepolje, i čitav ovaj kraj – kazao je Ljajić novinarima prilikom obilaska FAP-ovog pogona u Prijepolju, sa predstavnicima firme „Prevent“.

I predstavnici firme „Prevent“, koja ima oko 4.000 zaposlenih u Visokom, Goraždu, Zenici, Jelahu i Vogošći, ponovili su spremnost da kroz aktuelnu privatizaciju 502 preduzeća u Srbiji postanu vlasnici „Livnice sa nadgradnjom“ i da u modernizaciju proizvodnje i proširenje proizvodnog programa investiraju 11 mil EUR.
baner1
Predstavnici „Prevent“-a kazali su da su spremni da sačuvaju postojeći proizvodni program „Livnice“, da investiraju u otvaranje još jedne linije livenja, ali i da prošire asortiman uvođenjem proizvodnje presvlaka za autoindustriju po čemu su poznati u evropskim okvirima, jer u svojim pogonima u BiH rade za kompanije „Volkswagen“, „Audi“, „Škoda“, „Seat“ itd.

Oni su istakli da očekuju poziv iz Ministarstava privrede i konkretizaciju razgovora o privatizaciji „Livnice sa nadgradnjom“.

U razgovorima o planovima privatizacije „Livnice sa nadgradnjom“ učestvovali su predstavnici matične FAP korporacije iz Priboja kao i predstavnici lokalne samouprave iz Prijepolja.