Prihodi kompanije „Vip mobile“ u prvom kvartalu 2016. veći za 21,5%
| Izvor: eKapija

Tokom prvog kvartala 2016. godine kompanija „Vip mobile“ ostvarila je prihod od 6,2 milijarde dinara, što je 21,5% više u odnosu na prethodnu godinu, a dobit pre kamate, amortizacije i poreza (EBITDA) zabeležila je rast od 22% do sume od jedne milijarde dinara. Na kraju marta „Vip“ je imao više od dva miliona korisnika i udeo na tržištu od 22,6%.

– Rast „Vipovog“ poslovanja rezultat je povećanog broja postpejd korisnika koji sve više koriste različite usluge, prenos podataka u 4G i 3G mreži, a takođe se u većem broju odlučuju za kupovinu pametnih telefona – izjavio je Andreas Graf, direktor/CFO „Vip mobile“-a i „Si.mobil“-a, dodajući da je „Vip“ i dalje najveći grinfild investitor u zemlji sa do sada uloženih više od 920 mil EUR.

On je najavio je da će tokom 2016. godine kompanija nastaviti da investira u sveobuhvatno širenje 4G mreže koja će omogućiti brz i pouzdan mobilni širokopojasni internet za 75% stanovništva, u više od 70 manjih i većih gradova Srbije.

– Naš cilj je da korisnike podstaknemo i omogućimo im da uživaju i u novim uslugama i servisima kao što su mobilna televizija ili mogućnost deljenja svojih internet paketa sa najbližima, gde god da se nalaze – zaključio je Graf.

„Vip“ je član „Telekom Austria Group“, vodeće telekomunikacione kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi, koja je u prvom kvartalu 2016. godine ostvarila prihod od jedne milijarde evra.