Prijava za Startap akcelerator do 15. septembra – Francuska podrška razvoju novih biznis ideja

Francusko-srpska privredna komora pozvala je i ove godine sve startapove ili pojedince koji planiraju da pokrenu startap preduzeće da se prijave za program besplatne jednogodišnje mentorske podrške – „Startap akcelerator“. Kako bi omogućila što većem broju startapova da konkuriše za ovaj progam, Komora je odlučila da produži rok prijave do 15. septembra.

Francusko-srpska privredna komora već je realizovala ovaj program prošle godine, kada su putem konkursa odabrana dva startapa – Car:Go, mobilna aplikacija za naručivanje auto-prevoza sa vozačem, kao i PetGuards, onlajn platforma za čuvanje kućnih ljubimaca. Tokom protekle godine, osnivače ova dva startapa savetovali su direktori nekih od najvećih francuskih kompanija u Srbiji, a dobijali su mentorsku podršku kada je reč o svim aspektima poslovanja: pravnim, marketinškim, finansijskim i slično. Takođe, stekli su pravo i na članstvo u Komori i time proširili mrežu kontakata. Startapi su tako uvećali svoju vidljivost, stekli veći broj klijenata i proširili broj saradnika.

I ove godine će biti odabrano do tri startap preduzeća ili tri tima koji će u narednih godinu dana, besplatno, savetovati članovi Upravnog odbora CCIFS, direktori nekih od najvećih francuskih i srpskih kompanija koje posluju u Srbiji, a sa ciljem da im svojom ekspertizom, iskustvom, kontaktima i idejama pomognu u razvoju biznisa. Upravni odbor čini 11 direktora francuskih i srpskih preduzeća, vodećih ljudi kompanija poput Schneider Electric, Crédit Agricole, PricewaterhouseCoopers, advokatska kancelarija Marić-Mališić-Dostanić i drugi. Odabrani startapovi automatski će osvojiti i besplatno članstvo u Komori na period od godinu dana.

Na konkurs za „Startap akcelerator“ se mogu prijaviti svi startapovi koji su osnovani pre najviše godinu dana i preduzetnici do 40. godine starosti, sa prebivalištem u Srbiji. Mogu se prijaviti i timovi do tri osobe, od kojih je najviše jedan strani državljanin. Konkurs je otvoren za projekte iz svih industrija, s tim što se savetuje da oni na neki način uključe digitalne tehnologije i po mogućstvu budu orijentisani na globalno tržište. Prijava se vrši popunjavanjem upitnika na sajtu Komore www.ccfs.rs do 15. septembra 2018.