Privredna komora Srbije uvodi elektronske usluge za privrednike – Nemački GIZ sufinansira projekat digitalizacije

Privredna komora Srbije uvodi elektronske usluge za privrednike – Nemački GIZ sufinansira projekat digitalizacije
| Izvor: eKapija

Projekat digitalizacije usluga, unapređenje postojećih i razvoj novih online servisa, koji je započet u Privrednoj komori Srbije (PKS), doprineće pojednostavljenju komplikovanih birokratskih procedura, uštedi novca i vremena privrednika, saopšteno je iz te institucije.

Unapređenjem korišćenja mogućnosti informacionih tehnologija, posebno uvođenjem e-usluga, ostvaruju se strateški ciljevi PKS-a, odnosno – poboljšanje poslovnih procesa i ambijenta za poslovanje u Srbiji.

Pojedine usluge Privredne komore Srbije, po osnovu javnih ovlašćenja nacionalne asocijacije srpske privrede, biće ponuđene kao elektronski servisi članicama, firmama, novoosnovanim preduzećima i drugim kompanijama.

Modernizacija servisa privredi, koja predstavlja veliki korak napred za srpske firme i za međunarodnu poslovnu zajednicu koja posluje u Srbiji, unaprediće poslovanje i osloboditi dodatne resurse, što je posebno značajno za mikro, male i novoosnovane kompanije.

U prvoj fazi projekta, finansiranjem jednog dela e-usluga, učestvovaće GIZ – Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju, po nalogu Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj – BMZ, u okviru nemačko – srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje. Deo on line servisa PKS-a biće ponuđen i u saradnji sa Upravom carina, uz podršku Ministarstva finansija Srbije.

Pročitajte takođe

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018.

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018. Izvor: eKapija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *