ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018.
Izvor: eKapija

Zahvaljujući novom ugovoru sa Ministarstvom poljoprivrede, ProCredit banka će i tokom 2018. godine učestvovati u programu subvencionisanog kreditiranja domaće poljoprivrede, sa namerom da povoljnim pozajmicama dodatno podrži rast i razvoj srpskog agrara.

Kako navode iz banke, svi poljoprivrednici u Srbiji koji planiraju da i ove godine, uz subvencionisane kredite države, nastave ulaganja u svoju proizvodnju, zahteve za dobijanje ovih pozajmica već sada mogu da predaju u svim ekspoziturama ProCredita.

– Samo tokom prošle godine, od ukupno 73 mil EUR isplaćenih subvencionisanih agro kredita, naša banka je odobrila i isplatila više od 21 mil EUR, što nas čini ne samo najuspešnijom, već i bankom koja je najspremnija da domaće proizvođače podrži u dobijanju državnih subvencija – istakla je Ana Milić, direktorka Sektora za privredu i poljoprivredu ProCredit banke.

Kao i ranijih godina, subvencionisani agro krediti će i ovoga puta biti namenjeni registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima koja se bave stočarstvom i biljnom proizvodnjom, kao i za ulaganja u novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

– Državne subvencije su značajan podsticaj za proizvođače i jedan od načina na koji mogu veoma povoljno da unaprede svoje poslovanje. Za nas u ProCredit banci je to samo još jedna prilika da sve koji sarađuju sa nama podržimo i omogućimo im da pravilno iskoriste podsticajna državna sredstva – objašnjava Ana Milić.