ProCredit Holding i banka u Srbiji ostvarili snažan rast u prvoj polovini 2017. godine

ProCredit Holding, kao matična kompanija ProCredit grupe i ujedno jedini akcionar ProCredit banke u Srbiji, ostvario je samo u prvih šest meseci ove godine rast svog kreditnog portfolija od 4,8%, čime je ukupan iznos kredita koje klijenti ProCredit banaka imaju u otplati povećan na 3,8 mlrd EUR.

Ovaj rast je u značajnoj meri ostvaren upravo zahvaljujući odličnim poslovnim rezultatima koje je u prvih šest meseci ove godine ostvarila ProCredit banka u Srbiji, ali i ProCredit banke koje posluju u Bugarskoj i Ukrajini. Značajno je naglasiti da je u prvoj polovini 2017. godine ProCredit Holding uspeo da zabeleži rast od čak 9,9% i to u svom najznačajnijem segmentu poslovanja i kreditiranja, a to su pozajmice malim i srednjim preduzećima čiji se iznos kreće preko 30.000 EUR, navela je banka u saopštenju.

Komentarišući ovaj poslovni uspeh, Borislav Kostadinov, član Izvršnog odbora ProCredit Holdinga i predsednik UO ProCredit banke u Srbiji, istakao je da ProCredit Holding „zadovoljan rezultatima koji su ostvareni u prvoj polovini 2017. godine“.

– Snažan rast kreditnog portfolija prevazišao je naša očekivanja. To pokazuje da posebno prilagođena finansijska rešenja koja nudimo malim i srednjim preduzećima obezbeđuju upravo onakvu podršku koja je potrebna ovim preduzećima za njihov uspešan razvoj – naglasio je Kostadinov.

Kao jedna od banaka koje su značajno doprinele ovom poslovnom uspehu, ProCredit banka u Srbiji je u prvih šest meseci ove godine, takođe, zabeležila veliki rast svog uklupnog kreditnog portfolija i to za više od 4,7%. Tome je u najvećoj meri doprinelo dalje intenziviranje saradnje ProCredit banke sa mnogim srednjim preduzećima i poljoprivrednim gazdinstvima u zemlji, budući da je od početka godine do danas samo taj segment kreditnog portfolija banke porastao za više od 40 mil EUR, stoji u saopštenju banke.