Produžen konkurs za projekte energetske efikasnosti na teritoriji Vojvodine – Novi rok za prijave 13. april
| Izvor: eKapija

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine produžila je rok za dostavljanje prijava na javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti na teritoriji pokrajine do 13. aprila 2017. godine.

Kako podsećaju iz Uprave, ovaj konkurs, za koji je obezbeđeno ukupno 90 miliona dinara, objavljen je 24. marta 2017. godine. Lokalnim samoupravama je omogućeno da ovim konkursom obezbede sredstva neophodna za rekonstrukciju, sanaciju ili adaptaciju javne rasvete, postrojenja za proizvodnju toplotne energije, termičkih omotača i termotehničkih sistema u objektima, kao i izgradnju postrojenja za korišćenje obnovljivih izvora energije, a neophodan uslov je da su objekti u javnoj svojini na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Pružanjem podrške lokalnim samoupravama u realizaciji projekata unapređenja i modernizacije infrastrukture koja će doprineti poboljšanju energetske efikasnosti opština, stvoriće se uslovi za racionalno korišćenje energije, smanjenje potrošnje energije za grejanje, hlađenje, ventilaciju, pripremu sanitarne tople vode i električne energije, smanjenje emisije štetnih gasova, povećanje korišćenja obnovljivih izvora energije, a samim tim i doprineti boljoj zaštiti životne sredine u Vojvodini.

Detaljne informacije o objavljenim konkursima, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći na internet prezentaciji Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.