Produžen rok za dodelu bespovratnih sredstava za žensko preduzetništvo – Konkurs traje do 15. jula
| Izvor: eKapija

Zbog velikog interesovanja, rok za prijavljivanje na javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoju ženskog preduzetništva produžen je do 15. jula, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu Grada Beograda.

Visina opredeljenih finansijskih sredstava je 5 miliona dinara, a posebni ciljevi finansiranja su: unapređenje poslovnog procesa uvođenjem novih proizvodnih, poslovnih ili poboljšanjem postojećih poslovnih linija, pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti, kao i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta.

Maksimalni iznos pojedinačnog granta je 500.000 dinara koji se mogu iskoristiti za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava (mašina i opreme) za poboljšanje kvaliteta postojećeg ili uvođenje novog proizvoda ili usluge u poslovni proces, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine.

Pravo na dodelu sredstava imaju mikro, mala i srednja preduzeća u vlasništvu žena, sa udelom od minimum 60% u ukupnom kapitalu društva, kao i preduzetnice.

Više informacija o ovom konkursu zainteresovani mogu videti na zvaničnom sajtu Grada Beograda.