Proglašeni pobednici konkursa Intesa Farmer – Banca Intesa izabrala najuspešnije poljoprivrednike u 2016.
| Izvor: eKapija

Banca Intesa proglasila je pobednike četvrtog po redu godišnjeg Intesa Farmer izbora za najuspešnije poljoprivrednike. Prema oceni stručnog žirija, najbolji su bili – Vladimir Pavasović iz Sremske Mitrovice u kategoriji Intesa Ratar, Petar Dobrković iz Bačke Topole u kategoriji Intesa Voćar, Antal Januško iz Novog Orahova u kategoriji Intesa Stočar i Renata Nađ iz Žablja u kategoriji Intesa Povrtar, dok je Milanka Trtović iz Nove Varoši nagrađeni učesnik konkursa u kategoriji Intesa Slow Food za malog poljoprivrednog proizvođača, koja je uvedena ove godine u partnerstvu sa udruženjem Slow Food Srbija.

Najuspešnije učesnike konkursa Banca Intesa nagrađuje putovanjem na manifestaciju Slow Food sajam dobrih ukusa u Štutgartu (Markt des guten Geschmacks – die Slow Food Messe), kao i vaučerima u vrednosti od 100.000 dinara za kupovinu repromaterijala.

– Ova godina donela je dobre rezultate u sektoru agrara i rast proizvodnje koji smo svi priželjkivali. U skladu sa ovim trendom Banca Intesa je zabeležila dinamičniju tražnju, a tako i povećanje kreditne aktivnosti. Zahvaljujući adekvatnoj ponudi i sposobnosti da prepozna aktuelne potrebe klijenata, inovativnim proizvodima i sniženim kamatnim stopama, banka je tokom prvih devet meseci 2016. godine ostvarila značajan rast kreditne podrške registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, čime smo, verujem, doprineli i uspehu klijenata koje danas nagrađujemo – izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

Na četvrti ciklus konkursa Intesa Farmer prijavilo se više od 550 poljoprivrednika, a komisija se u radu rukovodila opštim kriterijumima koji uključuju godišnje rezultate ostvarene kroz poljoprivrednu proizvodnju, posedovanje sopstvenih prostora za skladištenje, uključenost članova porodice u proizvodni proces, kao i uspostavljenu saradnju sa Banca Intesa.