Proizvođač stočne hrane „De Heus“ ulaže 2 mil EUR u pogon u Šapcu
| Izvor: eKapija

Proizvođač stočne hrane „De Heus“, koji je prošle godine preuzeo fabriku „Proteinka“, planira da u Šapcu izgradi još jedan proizvodni toranj, sa novom i modernijom opremom, najavio je Nebojša Čipčija, direktor firme.
– Prošle nedelje je učinjena izmena u Agenciji za privredne registre, tako da se firma više ne zove „Proteinka“, već „De Heus“ d.o.o. Srbija. Prvi korak je „ribrending“ preduzeća. Planirano je da investiramo novac u izgradnju još jednog proizvodnog tornja, sa novom i modernijom opremom. Težimo da podignemo proizvodnju na viši nivo i da do 2018. godine proizvodimo 200.000 tona godišnje, što je tri puta više od trenutnog. Prvu fazu ćemo izvesti sa postojećim kapacitetima, a kada povećamo proizvodnju, proporcionalno tome zaposlićemo nove radnike – naveo je Čipčija.

Fabriku je ovih dana posetio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je razgovarao sa rukovodstvom firme o planovima za naredni period i najavljenoj investiciji od 2 mil EUR u 2016. godini, koja će unaprediti poslovanje firme „De Heus“.

– Borimo se za nova radna mesta u Šapcu. Investije u ovoj fabrici doprineće da se u narednom periodu zaposle novi ljudi. Imamo plan da se u Šapcu, u ovoj godini, na različitim poslovima zaposli 2.000 ljudi. Dobar primer je velika holandska firma, druga po veličini u Evropi u oblasti proizvodnje hrane za stoku, koja je odlučila da dođe u Šabac i u ovoj godini uloži 2 mil EUR u poslovanje. To je dobro i za naše poljoprivrednike koji mogu povećati svoju zaradu – dodao je gradonačelnik, prenosi zvanični gradski sajt.