Proizvodnja u „Jugoalatu“ počinje za dva dana

Fabrika Jugoalat počeće sa radom narednih dana, pošto se za dva dana očekuje potpisivanje ugovora sa austrijskom kompanijom MKE iz Hajdenrajhštajna.
baner1
Predsednik Samostalnog sindikata metalaca Novog Sada Novak Vasić kaže da 40 radnika već uveliko namešta mašine i da je početak proizvodnje planiran za 11. jun. Nedavno je vlasnik i direktor Jugoalata najavio da austrijski partner planira da uloži 150.000 evra i da će odmah biti angažovano 200 radnika, a do 2017. godine bi broj zaposlenih porastao na 400, pišu „Novosti“.
U AD „Jugoalat“ stečaj je pokrenut 2. juna 2010. godine, nakon čega je usledio Plan reorganizacije preduzeća, koji je usvojen krajem avgusta 2013. Početkom decembra iste godine tri radnika podnela su zahtev za uvođenje ponovnog stečaja jer se Plan reorganizacije nije sprovodio. Radnici su zahtev povlačili pa ga ponovo podnosili i Privredni sud je u aprilu 2014. godine pokrenuo prethodni stečajni postupak. U tom periodu „Jugoalat“ je u nekoliko navrata pokretao proizvodnju i radilo je 40 radnika tog preduzeća. Jugoalat je osnovan 1935. godine.