Prvi hakaton na jugu Srbije – Takmičenje u programiranju u Nišu 22. i 23. novembra
| Izvor: eKapija

Niški hakaton, takmičenje u programiranju koje traje 24 sata, biće održan 22. i 23. novembra na Elektronskom fakultetu. Ovakav tip događaja prvi put biti održan u Nišu, pa i samom jugu Srbije i njegov cilj je podsticanje inovativnosti i kreativnosti kod učesnika, javlja „Start it“.
Uz obezbeđen prostor za rad i odmor, kao i hranu i osveženje, timovi će imati zadatak da za 24 sata naprave aplikaciju na određenu temu koju će dobiti na samom početku takmičenja u tehnologiji koju sami izaberu.

Osim samog takmičenja, učesnici će imati prilike da čuju zanimljiva predavanja kompanija „Nordeus“ i „Webius Group“.
baner1
Priliku da se takmiče imaće izabranih 8 timova, a rok za prijave je 1. novembar isključivo za četvročlani tim.

Aplikacije timova oceniće stručni žiri u sastavu doc. dr Aleksandar Milosavljević i mr Vladan Mihajlović sa Elektronskog fakulteta i predstavnika jedne od kompanija koje su podržale ovaj događaj. Kriterijumi za ocenjivanje su dizajn, upotrebljivost, kvalitet koda i inovativnost, a članove tri najuspešnija tima očekuju nagrade.

Hakaton organizuje studentska organizacija SICEF u saradnji sa Elektronskim fakultetom u Nišu, a u realizaciji podršku im pružaju „Microsoft Development Center Serbia“, „GitHub“, „CodeSchool“ i „Chips Way“, prenosi „Start it“.