Raiffeisen banka povećava investicije u Srbiji – U 2017. u planu otvaranje još tri poslovnice
| Izvor: Tanjug

Predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke Zoran Petrović izjavio je danas da je ta banka za 15 godina poslovanja u Srbiji investirala 500 mil EUR i dodao da će u ovoj godini povećati investicije za 40%, na 7 mil EUR.

Petrović je dodao i da je ukupan portfolio Raiffeisen banke 1,5 mlrd EUR i da u banci u Srbiji ima oko 1.500 zaposlenih. On je dodao da Raiffeisen banka sada u Srbiji ima 85 filijala, kao i da planira da naredne godine otvori još tri.

Raiffeisen banka očekuje da će ove godine u budžet Srbije uplatiti 6 mil EUR poreza na dobit, a da će biti uplaćeno i više od 10 mil EUR doprinosa.

Petrović je pohvalio reforme koje sprovodi Vlada Srbije, a koje su doprinele, kako je naglasio, dinamičnom rastu zemlje.

Prema njegovim rečima, odličan rezultat je ostvaren kada je reč o inflaciji, u reformi tržišta rada, u građevinarstvu, posebno izdavanju građevinskih dozvola.

– Vrlo je važno da su krenule i investicije. Raste broj kredita za investicije, a raduje nas i izvršenje budžeta i stavka kapitalne investicije je probijena, što je jako dobro. Investicije su ono što nam treba – naglasio je Petrović. On je dodao da je potrebno poraditi i na predvidivosti poreske politike u Srbiji, jer je to važno za poslovne ljude i utiče na donošenje njihovih odluka.

– Važna je i dalja borba protiv sive ekonomije, jer želimo iste uslove poslovanja za sve, a ne da nam konkurencija dolazi iz sive ekonomije – dodao je on naglašavajući da pažnja treba da se posveti i uvođenju e-uprave.

Petrović je naglasio da su neophodne stabilne institucije svakoj zemlji i da bez njih nijedna zemlja nije na dobrom putu, dodajući da je ova Vlada Srbije okrenuta ka tome.