Raiffeisen banka povećava investicije u Srbiji – U 2017. u planu otvaranje još tri poslovnice

Raiffeisen banka povećava investicije u Srbiji – U 2017. u planu otvaranje još tri poslovnice
| Izvor: Tanjug

Predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke Zoran Petrović izjavio je danas da je ta banka za 15 godina poslovanja u Srbiji investirala 500 mil EUR i dodao da će u ovoj godini povećati investicije za 40%, na 7 mil EUR.

Petrović je dodao i da je ukupan portfolio Raiffeisen banke 1,5 mlrd EUR i da u banci u Srbiji ima oko 1.500 zaposlenih. On je dodao da Raiffeisen banka sada u Srbiji ima 85 filijala, kao i da planira da naredne godine otvori još tri.

Raiffeisen banka očekuje da će ove godine u budžet Srbije uplatiti 6 mil EUR poreza na dobit, a da će biti uplaćeno i više od 10 mil EUR doprinosa.

Petrović je pohvalio reforme koje sprovodi Vlada Srbije, a koje su doprinele, kako je naglasio, dinamičnom rastu zemlje.

Prema njegovim rečima, odličan rezultat je ostvaren kada je reč o inflaciji, u reformi tržišta rada, u građevinarstvu, posebno izdavanju građevinskih dozvola.

– Vrlo je važno da su krenule i investicije. Raste broj kredita za investicije, a raduje nas i izvršenje budžeta i stavka kapitalne investicije je probijena, što je jako dobro. Investicije su ono što nam treba – naglasio je Petrović. On je dodao da je potrebno poraditi i na predvidivosti poreske politike u Srbiji, jer je to važno za poslovne ljude i utiče na donošenje njihovih odluka.

– Važna je i dalja borba protiv sive ekonomije, jer želimo iste uslove poslovanja za sve, a ne da nam konkurencija dolazi iz sive ekonomije – dodao je on naglašavajući da pažnja treba da se posveti i uvođenju e-uprave.

Petrović je naglasio da su neophodne stabilne institucije svakoj zemlji i da bez njih nijedna zemlja nije na dobrom putu, dodajući da je ova Vlada Srbije okrenuta ka tome.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *