Ravago Chemicals otvorio fabriku premiksa u Feketiću – Godišnja proizvodnja 12.000 tona

Ravago Chemicals otvorio fabriku premiksa u Feketiću – Godišnja proizvodnja 12.000 tona

Najsavremenija fabrika premiksa za stočnu hranu Ravago Chemicals, izgrađena u Feketiću, u potpunosti je opremljena i počela je da radi.

U izgradnju fabrike i nabavku opreme multinacionalna kompanija Ravago, čije je sedište u Belgiji, uložila je 5 mil EUR. Celokupnu investiciju finansirala je kompanija Ravago.

Proizvodni kapacitet fabrike premiksa u Feketiću je 12.000 tona godišnje, što čini oko 25% potreba celog regiona za ovim proizvodom. Građevinske radove izvela je belgijska firma Cordeel, a sva oprema, izrađena po najvišim standardima kvaliteta, stigla je od je od švajcarskog Buhler, vodećeg globalnog proizvođača u oblasti tehnologije stočne hrane i prehrambenoj industriji.

U toku izgradnje fabrika je bila pod monitoringom eksperata kompanije DSM, lidera u proizvodnji premiksa u svetu, koja je učestvovala u izboru laboratorijske opreme za Ravago.

Laboratorija je opremljena najsavremenijim aparatima za ispitivanje sirovina i gotovih proizvoda, kakvi su AAS – Atomic Absorption Spectrometer, koji se koristi za analizu minerala i teških metala, HPLC – High Performance Liquid Chromatography, aparat za analizu vitamina, te NIR – Near Infrared Spectrometer Tango, brzi analizator za određivanje Wende analiza.

– U potpunosti se u proizvodnom procesu oslanjamo na primenu nauke i novih tehnologija i to je naš osnovni princip poslovanja. Vrhunski i iskusni stručnjaci zaposleni u našoj kompaniji, kao i moderna tehnologija i najsavremenija svetska laboratorija omogućavaju nam da stvaramo proizvode vrhunskog kvaliteta namenjene ishrani stoke – ističe generalni direktor Ravago Chemicals Žarko Alargić.

Ravago Chemicals proizvodi premikse za stočnu hranu koja se koristi u svinjarstvu, živinarstvu, ovčarstvu, kozarstvu, ribarstvu i svim drugim granama stočarstva. Sarađuje sa farmama svih veličina u Srbiji i regionu i doprinosi unapređenju bezbednosti hrane i kvaliteta stočarske proizvodnje.

Pročitajte takođe

United Group nastavlja da ulaže u Srbiji – Najavljeno investiranje od 293 mil EUR

United Group nastavlja da ulaže u Srbiji – Najavljeno investiranje od 293 mil EUR United …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *