Re3-Product iz Plandišta otvara novi pogon u septembru u Vršcu – Očekuju rast značaja reciklaže uz Srbiji

Re3-Product iz Plandišta planira da u septembru otvori novi proizvodni pogon od 1.500 m2 u Vršcu, saznaje naš portal u ovoj kompaniji. U novom pogonu uposliće deset radnika, a uloženo je 200.000 EUR.

Osnovna delatnost kompanije iz Plandišta, koja je osnovana 2008. godine, jeste ponovno korišćenje izdvojenih materijala sa akcentom na plastici i kartonu. Društvo zasad posluje na dve lokacije u poslovnim prostorima koji su u vlasništvu firme i nalaze se u industrijskoj zoni. Firma ima sve odgovarajuće dozvole za sakupljanje, transport, skladištenje i tretman neopasnog otpada, kao što su plastika, karton, papir, drvo, elektronski otpad…

– Ideja za osnivanje kompanije je potekla iz pretpostavke da će u narednom periodu reciklaža zauzeti značajno mesto u našem društvu i privredi, te da će zakonska regulativa biti sve stroža, a da će generatori otpada biti ti koji će to slediti. Sa druge strane znali smo da je to kod nas nerazvijen deo u odnosu na standarde EU – kažu u Re3-Product za eKapiju.

Kompanija trenutno zapošljava 25 ljudi, ali posle otvaranja podona u Vršcu biće ih 35. U 2017. i 2018. imaju progresiju zapošljavanja i obrta, kako naglašavaju.

– Dobit kontinuirano raste. U 2016. godine firma je imala obrt od 42 miliona dinara, a prošle godine je zabeležila promet od 69 miliona. Osnovni biznis nam je reciklaža plastike a izdvojio bih PET I PVC regranulate – dodaju oni.

Ukupna vrednost imovine firme procenjuje se na 500.000 do 600.000 EUR. Prošle godine izvezli su 35% ukupne proizvodnje. Najvažnija tržišta bila su im Hrvatska i BiH, a izvoze i za Makedoniju, Bugarsku i Italiju.

Glavni snabdevači otpada su im Fresenius Medical Care, Štark, Knjaz Miloš, Bambi, Tuli štamparija.

– Plan nam je da 50% proizvodnje izvozimo – kažu u Re3-Product iz Plandišta.

Kompanija godišnje reciklira hiljadu tona plastike i 800 tona kartona, a kapaciteti su popunjeni sa 80%.