„Real Knitting“ gradi novi pogon u Gajdobri – U proizvodnji čarapa biće zaposleno 270 radnika
Izvor: Dnevnik

Javni beležnik u Bačkoj Palanci overio je ugovor sklopljen između Republičke direkcije za imovinu i kompanije „Real Knitting“ iz Gajdobre o otuđenju građevinskog zemljišta iz javne svojine Republike Srbije bez naknade.
Na taj način firma koja je lider u proizvodnji ženskih čarapa dobija jedan hektar, 42 ara i tri kvadratna metra građevinskog zemljišta uz postojeću fabriku, a obavezuje se na to da uz postojećih oko 400 radnika u roku od pet godina zaposli još najmanje 270. Potpise na taj ugovor u ime Direkcije za imovinu stavila je Gordana Jovović, a u ime kompanije iz Gajdobre direktor Klaudio Ranijeri. „Real Knitting“ je rusko-italijanska kompanija.
baner1
Za dve godine postojanja ova kompanija je preporodila Gajdobru, selo s nepune 3.000 stanovnika, u kojeme nema nezaposlenih, odnosno svako ko je želeo, mogao je dobiti radno mesto. U tu fabriku koja radi u tri smene, svakodnevno dolaze radnici iz Bačke Palanke, Čelareva i ostalih mesta iz bačkopalanačke i okolnih opština.

– Zadovoljni smo uslovima poslovanja u Gajdobri i bačkopalanačkoj opštini jer smo naišli na razumevanje lokalne samouprave s kojom imamo izuzetnu saradnju – kaže za „Dnevnik“ jedan od direktora, odnosno operativni menadžer te međunarodne kompanije Andrea Pižocolo.

– Mnogo toga smo ovde uradili, a planovi su nam veliki. Osim proizvodnih pogona, izgradili smo i magacinske prostore, a na zmeljištu koje smo dobili planiramo da proširimo pogone, izgradimo izložbeni deo, prostor za prijem i smeštaj poslovnih partnera.