Rebalansom budžeta Novog Sada gradska kasa bogatija za 2,4 milijarde dinara – U planu investicije u infrastrukturu, zdravstvo..

Rebalansom budžeta Novog Sada gradska kasa bogatija za 2,4 milijarde dinara – U planu investicije u infrastrukturu, zdravstvo…

Odbornici Skupštine Novog Sada usvojili su u petak (30. juna 2017. godine) rebalans budžeta, kojim je gradska kasa postala „bogatija“ za 2,4 milijarde dinara. Ovaj novac će, kako je najavio Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, najvećim delom biti utrošen za kapitalne investicije, pre svega infrastrukturu, ali i zdravstvo, školstvo, kulturu i sport.

– Najvećim delom rebalansa, odnosno 1,1 milijardom dinara, raspolagaće Gradska uprava za imovinu i građevinsko zemljište. Za rešavanje imovinsko-pravnih pitanja, odnosno otkup zemljišta, izdvojili smo 200 miliona dinara, za gradnju i rekonstrukciju kolovoza, trotoara i biciklističkih staza 380 miliona, za nastavak izgradnje kanalizacione mreže u Budisavi još 83 miliona, a 43 miliona za izgradnju atmosferske kanalizacione mreže u Kaću. U planu je i nova faza izgradnje kanalizacije u Rumenki – najavio je Vučević

Iz rebalansa budžeta će, kako je najavio Vučević, biti finansirana i poslednja faza izgradnje zapadne zaobilaznice oko Novog Sada.

– U planu je da se uradi studija opravdanosti izgradnje mosta preko Dunava, koji će biti nastavak Bulevara Evrope i Bulevara patrijarha Pavla, kojim će se vezati na budući auto-put Novi Sad – Ruma. Time će, praktično biti završena zapadna zaobilaznica oko Novog Sada – objašnjava Vučević.

U obrazovanje će, kako je najavio Vučević, biti uloženo 250 miliona dinara.

– Planiramo, takođe, zajedničko ulaganje sa pokrajinskim vlastima, sa po 45 miliona dinara, u opremanje zgrade Službe hitne medicinske pomoći, na kojoj se grubi građevinski radovi već privode kraju – najavljuje Vučević.

On je istakao da će iz rebalansa biti finansirano i uređenje ulica u Petrovaradinu.

– To je deo većeg posla uređenja Podgrađa Petrovaradinske tvrđave, koji podrazumeva i rad na fasadama, a takođe i parterno uređenje. Pošto je JKP Novosadska toplana postigla solidne rezultete i dvaput smanjila cenu grejanja, stekli su se uslovi da se i deo subvencija za ovo preduzeće preusmeri prema JGSP Novi Sad, koje će tako iz rebalansa dobiti 60 miliona dinara – dodao je Vučević.

Pročitajte takođe

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *