Regionalne razvojne agencije u Vojvodini dobile dva miliona dinara – Na jesen novi konkurs za bespovratna sredstva

Regionalne razvojne agencije u Vojvodini dobile dva miliona dinara – Na jesen novi konkurs za bespovratna sredstva

Akreditovane regionalne razvojne agencije, kojih u Vojvodini ima četiri, dobile su danas ugovore za dva miliona dinara, za ravnomeran regionalni razvoj pokrajine.

Agencije su subvencije od po 500.000 dinara dobile na konkursu za praćenje realizacije Programa razvoja Vojvodine od 2014. do 2020. godine.

Bespovratna sredstva dobili su Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj Banat, Regionalna razvojna agencija Bačka, Regionalna razvojna agencija Panonreg Subotica i Regionalna razvojna agencija Srem.

Cilj te pomoći je jačanje institucionalnog okvira i uspostavljanje održive administrativne strukture na lokalnom nivou za sprovođenje regionalne politike.

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić rekao je novinarima da će se kroz projekte, koji se odnose na analizu lokalnih samouprva koje su osnivači regionalnih razvojnih agencija, dobiti kompletan uvid na osnovu kojeg će se finansirati veći projekti.

– Akcenat će biti na nerazvijenim opštinama, ali se neće dozvoliti usporavanje razvijenih, kako bi se razvijale manje razvijene opštine – rekao je Bjelić.

Po njegovim rečima, ovaj prvi konkurs je „nešto skromniji“, a naredni će biti raspisan u avgustu i septembru, dok je plan da sledeće godine iznosi bespovratne pomoći na konkursima budu veći.

Pročitajte takođe

United Group nastavlja da ulaže u Srbiji – Najavljeno investiranje od 293 mil EUR

United Group nastavlja da ulaže u Srbiji – Najavljeno investiranje od 293 mil EUR United …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *