Regionalni portal privrednih registara do kraja 2018. – Podaci o kompanijama i preduzetnicima na jednom mestu

Regionalni portal privrednih registara počeće sa radom do kraja godine i sadržaće osnovne podatke o kompanijama iz Srbije i Makedonije, kaže direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović.

– Mi ćemo do kraja godine imati podatke za oko 400.000 privrednih subjekata Srbije i Makedonije, tu mislimo na podatke o firmama i preduzetnicima, kao i o povezanim kompanijama u regionu – rekao je Obradović za Tanjug na Kopaonik biznis forumu.

U projekat su zainteresovane da se uključe i Slovenija, BiH, Albanija, ali i Hrvatska i Rumunija.

Kada budu umreženi i ubačeni podaci svih zemalja regiona, dostupne će biti informacije za oko milion kompanija i privrednika koji posluju u regionu.

Na početku će projekat sadržati osnovne podatke o firmi – kada je osnovana, kojom delatnošću se bavi, koliko ima zaposlenih, gde sve posluje…

Upitan da li će moći da se zna i istorija poslovanja i da li je račun firme bio u blokadi, on je rekao da ideja ima puno i da će se servis dopunjavati prema zahtevima privrede.

– Informacije je moguće postaviti, jer je alat napravljen tako da može da se prilagođava i proširi svaki mogući set – pojasnio je on.