Regionalni poštansko-logistički centar Beograd 9. oktobra 2014. počinje rad
Izvor: Beta

„Pošta Srbije“ pustiće sutra u rad Regionalni poštansko-logistički centar u Beogradu koji će omogućiti potpuni prelazak na automatizovanu obradu pisama i paketa.

Početku rada tog poštanskog centra prisustvovaće premijer Srbije Aleksandar Vučić i direktor „Pošte Srbije“ Milan Krkobabić, najavljeno je iz tog javnog preduzeća.

„Pošta Srbije“ je u izgradnju i opremanje glavnih poštanskih centara u Beogradu, Nišu i Novom Sadu uložila 46 mil EUR iz sopstvenih sredstava.

Oprema za beogradski poštanski centar probno je radila od marta 2014. Vrednost te opreme za automatsko sortiranje pošiljki koju su isporučile japanska kompanija „Toshiba“ i italijanski „Sinetic“ iznosi 12,6 mil EUR i ona omogućava da se sortira 820.000 pisama i paketa dnevno.

Taj sistem će moći da složi za 90 sekundi ono što je jedan radnik u glavnom poštanskom centru radio jedan sat.
baner
Regionalni poštansko-logistički centar u Beogradu ima površinu od 28.000 kvadratnih metara, a na postavljanju kamena temeljca 24. decembra 2010. godine je istaknuto da će to biti „srce ‘Pošte Srbije'“.

Pored poštanskog centra u Beogradu, opremljeni su i poštanski centri u Novom Sadu i Nišu, na površini po 4.500 kvadratnih metara.

Na realizaciju ideje o početku rada glavnog poštanskog centra u Beogradu čekalo se od 1971. godine, kada je doneta prva odluka o izgradnji.