Rešenje za „Železaru“ i „Petrohemiju“ do kraja godine – Premijer najavio dolazak još stranih investitora u Srbiju
| Izvor: B92

Aleksandar Vučić Napravićemo nekoliko važnih izmena u bliskoj budućnosti, kojima ćemo unaprediti proizvodnju u našoj zemlji, kaže premijer Aleksandar Vučić.
Vučić je ponovio da neće biti lako u nastavku reformi u Srbiji, ali ni toliko teško, jer će biti urađene važne izmene za unapređenje proizvodnje.

Prema njegovim rečima, postoji 46 kompanija koji su u „pajplajnu“. Kako je je istakao investicije tih kompanija trebalo bi da budu 583 mil EUR, a to je ukupno 21.000 zaposlenih.

– Reč je o veoma važnim francuskim, turskim, nemačkim, japanskim, italijanskim, finskim i drugim kompanijama. Blizu smo rešenja za FAP, što ne mogu da kažem za „Železaru Smederevo“, ali smo i tu bliži nego prošle nedelje – rekao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare posle održane „Parade ponosa“.
baner1
Kako je istakao, očekuje se da do Nove godine nađe dobro rešenje za „Železaru“ i „Petrohemiju Pančevo“. Osim toga, Vučić očekuje i da će zbog mogućnosti otkopavanja uglja u „Zapadnoj Tamnavi“ pre roka, biti moguće da proizvodnja električne energije krene i ranije od planiranog.

Vučić je dodao da su za Srbiju veoma bitni razgovori sa Klemensom Tenisom, predsednikom i vlasnikom najveće mesne industrije u Evropi – „Tonnies“.

Prema Vučićevim rečima, proizvodnja električne energije u većem obimu kreće ranije od očekivanog, tako da na zimu ne bi trebalo očekivati restrikcije kao ni poskupljenje struje.

– Ljudi ne moraju da brinu, neće biti restrikcija i problema sa gasom, niti poskupljenja električne energije – rekao je Vučić.

Vučić je naveo i da bi do kraja godine trebalo da bude sklopljen još jedan aranžman sa MMF-om.