Robna kuća Emmezeta otvara vrata u Čačku početkom juna – Posao za 55 radnika
Izvor: Ozonpress

Radovi na rekonstrukciji objekta bivšeg marketa Aman u Preljini privode se kraju, pa će robna kuća kompanije Emmezeta biti otvorena krajem maja, ili u prvim danima juna.

Izvršni direktor te kompanije za Srbiju, Aleksandar Pavićević, kaže da će u robnoj kući u Čačku biti zaposleno 55 radnika. Konkurs je završen, polovina je već zasnovala radni odnos, dok će ostali ugovore o radu potpisti u narednih desetak dana. Čačak je, posle Beograda, prvi u Srbiji u kome Emmezeta otvara svoj centar.

– Mi imamo koncept, koji se razvija širom Evrope, počevši od Francuske, preko Italije i Hrvatske, do Srbije. Dobićete veliki, moderan objekat za kompletno uređenje doma. Robna kuća Emmezeta će u asortimanu imati sve za opremanje enterijera – od kvalitetne dekoracije, do bele tehnike i kompletnog pokućstva. Zaposlili smo 55 radnika, po konkursu na koji se prijavilo oko 300 Čačana – rekao je Pavićević.

Obilazeći radove na rekonstrukciji objekta, gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, izrazio je nadu da će ta kompanija širiti svoje poslovanje u našem gradu i tako zapošljavati veći broj ljudi.

Todorović je zadovoljan što građevinske radove na objektu izvode domaće firme, među kojima većina iz Čačka. Smatra da će ovakva robna kuća puno značiti građanima, jer će na jednom mestu moći da nabave sve za svoj dom. Podsetio je da je sa kompanijom Autoprevoz dogovoreno i otvaranje redovne autobuske linije do ovog objekta.

Inače, Emmezeta u Preljini zauzima površinu od oko 3.500 kvadrata, sa magacinskim prostorom. U rekonstrukciju buduće robne kuće uloženo je oko 600.000 EUR.

Do 2011. godine je Emmezeta, zajedno sa Conforamom bila u vlasništvu francuske korporacije PPR, kada je prešla u vlasništvo južnoafričke kompanije Steinhoff, koja je 2013. godine kupila i austrijski lanac prodavnica nameštaja Kika-Leiner. Prošle godine, 26. juna, je na mestu nekadašnje robne kuće Kika u Beogradu, otvorena robna kuća Emmezeta.