Robna kuća IKEA u Beogradu biće završena u junu 2017. – Uskoro konkurs za novih 250 radnika
| Izvor: Tanjug/Beta

Robna kuća IKEA u Beogradu trebalo bi da bude završena u junu 2017. godine, imaće 35.300 kvadratnih metara i zaposliće 300 ljudi. Predstavnik te kompanije za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić rekao je da je sada zaposleno 50 ljudi i da će u januaru i februaru biti raspisan konkurs za zapošljavanje još 250 radnika.

Prva faza projekta izgradnje robne kuće vredna je 70 mil EUR, a IKEA je u Bubanj Potoku kupila više zemlje nego što je neophodno za izgradnju prve robne kuće, pa se planira i dodatna investicija od 70-80 mil EUR, gde bi se gradio ritejl park.

U robnoj kući kupcima će na raspolaganju biti potpuni asortiman od 9.500 proizvoda za opremanje doma po pristupačnim cenama, zatim restoran sa 550 mesta IKEA Food, dućan švedske hrane, Bistro, IKEA za decu i igraonica i parking sa oko 1.375 mesta.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandrar Vučić rekao je da bi naplatna rampa Bubanj Potok trebalo da bude izmeštena najkasnije do 1. maja i dodao da je plan da deo Beograda kod Bubanj Potoka postane privredna zona.

– Ikea je razvojni projekat ne samo za Beograd, Mladenovac i Sopot, već i za Smederevo, Smederevsku Palanku, Požarevac, sve do Velike Plane – rekao je on.

Kamen temeljac za izgradnju prve robne kuće švedskog proizvođača nameštaja IKEA položen je u aprilu ove godine pored autoputa Beograd – Niš, u prisustvu premijera Vučića i generalnog direktora kompanije IKEA za jugoistočnu Evropu Stefana Vanoverbeka, kada su i zvanično počeli radovi.