Rok za prijavu na konkurs „Pokreni se za posao“ produžen do 10. februara
| Izvor: eKapija

Rok za prijavljivanje na nacionalni konkurs „Pokreni se za posao“, zbog izuzetno velikog interesovanja građana, biće produžen do 10. februara, saopštila je kompanija „Philip Morris“, koja podržava taj konkurs.

U okviru pomenutog programa dodeljuju se bespovratna sredstva u opremi u vrednosti do 220.000 dinara za pokretanje ili unapređenje već postojećih malih i porodičnih preduzeća.

Takođe, korisnicima programa je na raspolaganju veliki broj poslovnih i stručnih obuka, kao i savetodavna pomoć ekonomskih stručnjaka u trajanju od dve godine. Program je otvoren za građane sa dobrom poslovnom idejom iz cele Srbije.
baner1
Milivoje Jovanović, menadžer programa „Pokreni se za posao“, izjavio je da je tokom intenzivne informativne kampanje u januaru održano 12 prezentacija u 11 gradova.

– Zbog velikog broja podeljenih prijavnih obrazaca kao i zbog značajnog broja poseta sajtu programa u poslednjih nedelju dana, doneta je odluka da se konkurs produži do 10. februara 2015. godine kako bi se svim zainteresovanim građanima pružila prilika da popune i pošalju prijavni obrazac i konkurišu za naš program podrške – objasnio je Jovanović.

– Zadovoljni smo činjenicom da među građanima vlada veliko interesovanje za program, jer to pokazuje da na pravi način podržavamo ideje za pokretanje malog biznisa i osnažujemo preduzetničkih duh širom Srbije – rekao je on.

Program „Pokreni se za posao“ organizacija ENECA realizuje već šestu godinu za redom zahvaljujući podršci kompanije „Philip Morris“. Kroz dosadašnje cikluse, podržano je 385 malih porodičnih preduzeća u pokretanju ili unapređenju svoje poslovne delatnosti. Kroz trenutno aktuelni, šesti ciklus programa, tu priliku imaće još 100 postojećih ili budućih preduzetnika sa teritorije cele zemlje.