Ruski ICL Services otpočeo rad u Srbiji – Najavljeno zapošljavanje domaćih stručnjaka i širenje na lokalno tržište

Ruski ICL Services otpočeo rad u Srbiji – Najavljeno zapošljavanje domaćih stručnjaka i širenje na lokalno tržište
| Izvor: eKapija

Ruska IT kompanija ICL Services svečano je otvorila danas predstavništvo u Beogradu. Ta kompanija, sa sedištem u Kazanju, posluje na međunarodnom tržištu od 2006. godine i danas broji više od 1.000 zaposlenih koji uspešno sarađuju sa preko 50 velikih klijenata iz 26 država, i pružaju usluge IT podrške 24 časa, sedam dana u nedelji.

Beogradska kancelarija ICL Services trenutno ima 15 ljudi, a kako je rekao direktor beogradske kancelarije Igor Katikov plan je da u naredne dve i po godine posao dobije još 150 visokokvalifikovanih IT stručnjaka.

ICL Services bavi se profesionalnim IT outsourcing-om i specijalizovan je za IT podršku za velika preduzeća, kakvo je i najveći klijent – kompanije Fujitsu.

Među glavnim oblastima rada su „service desk“ usluge, terenska podrška, integracija i praćenje IT infrastrukture klijenata, izrada i implementacija softverskih rešenja, kao i IT konsalting. Upravo su to i neke od oblasti kojima će se baviti zaposleni u Beogradu.

Plan kompanije je da u narednih pet godina poveća obim prodaje do 5 mil EUR na godišnjem nivou, a pored rada na inostrane klijente, imaju u planu i saradnju sa klijentima na lokalnom tržištu.

Iz kompanije ICL Services navode da su od proleća 2015. vršili analize gde bi bilo moguće otvoriti kancelariju van Rusije i izbor je pao na Srbiju zbog, kako kažu, postojanja režima slobodne trgovine između Rusije i Srbije, ali i stručnjaka iz oblasti IT koji, uz to, poznaju više evropskih jezika.

Pročitajte takođe

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad?

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad? Prekovremeni rad, mala plata, užasna radna atmosfera, poznato? Visoka …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *