Ryanair leti do Diseldorfa – Niški aerodrom dobio sedmu redovnu liniju
| Izvor: Beta

Na niški aerodrom Konstantin Veliki u nedelju (30. oktobra 2016. godine) sleteo je prvi avion niskotarifne kompanije Ryanair na relaciji Niš-Diseldorf.

Avioni Ryanair ubuduće će na toj relaciji leteti dva puta nedeljno, četvrtkom i nedeljom, a za niški aerodrom to će biti sedma redovna linija do neke od evropskih destinacija.

Ryanair od septembra leti sa aerodroma u Nišu i do Berlina, a mađarska kompanija Wizzair pre toga je uvela redovne letove do Bazela, Malmea, Memingema, Ajndhovena i Dortmunda.

Predstavnici Javnog preduzeća Aerodrom i irske niskotarifne kompanije Ryanair za 31. oktobar su najavili uspostavljanje redovne linije i na relaciji Niš-Bratislava, a za utorak, 1. novembar, linije Niš-Bergamo.

U prvih devet meseci ove godine aerodrom Konstantin Veliki imao je nešto više od 65.000 putnika, što je skoro dvostruko više nego u celoj 2015. godini. Prognoze rukovodstva aerodroma i gradskih čelnika su da će do kraja godine niška vazdušna luka imati više od 100.000 putnika, što će biti apsolutni rekord od kada je 1986. godine aerodrom otvoren.