Šabac privlačan za domaće investitore – Zemljište u industrijskoj zoni kupilo 20 firmi, najavljena i nova ulaganja
| Izvor: Novosti

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i njegov zamenik Dušan Kostadinović, u okviru serije redovnih poseta uspešnim privrednim kolektivima u gradu na Savi, obišli su parcelu u severozapadnoj radnoj zoni, koju su kupili vlasnici lanca pekara „City“. Tokom razgovora sa jednim od njih, Draganom Lukićem, prvi čovek Šapca je istakao da lokalna samouprava podjednako podržava i inostrane i domaće investitore.

– Iako se borimo da u grad dovedemo velike kompanije sa drugih meridijana, značajan nam je i razvoj naših privrednih potencijala, pa nas ohrabruje činjenica da je 20 domaćih firmi kupilo zemljište u ovoj industrijskoj zoni. Zato i planiramo da im u narednim godinama pomognemo, kako bi osnažile i proširile delatnost, pa da oni koji ne rade dobiju priliku za zaposlenje – istakao je Zelenović, ukazujući na to da su male i srednje porodične firme pokretači privrede.

Pozdravljajući najavu gradonačelnika da će Šabac uvek biti spreman da pomogne svima koji odluče da ulažu svoj kapital baš ovde, Dragan Lukić podseća na to da njegova kompanija, čija je primarna delatnost proizvodnja smrznutog peciva, u gradu na Savi posluje od 2005. i sada su se stekli uslovi za proširenje kapaciteta.

– Na novoj parceli, u roku od 24 meseca ćemo izgraditi halu od 500 m2 za proizvodnju hrane. Trenutno zapošljavamo 18 ljudi koji rade u sedam maloprodajnih objekata u Šapcu, a sa novom proizvodnom halom zaposlićemo novih deset. Naravno, krajnji cilj nam je da prodaju proširimo i van teritorije Šapca – zaključuje Lukić.
Dokumenti sa sličnom temom