Šabačko građevinsko preduzeće „Set“ zaposliće još 100 radnika – U planu gradnja više od 100 stanova
| Izvor: Danas

Ilustracija Iako je kriza u građevinarstvu evidentna, šabačko preduzeće „Set“ za ovu godinu planira upošljavanje još sto novih radnika. „Set“ je osnovan 2003. godine, kao preduzeće za projektovanje i izgradnju, i do sada se razvijalo uz dobro poslovanje i pronalaženje novih tržišta.

Usvojilo je visoke međunarodne standarde u građevinarstvu ISO 9901 i 14001, što je u ovoj branši vrh. Posebno značajni su poslovi visokogradnje. Trenutno ima 140 zaposlenih, od čega je više od trećine sa fakultetskom diplomom.

– Imamo velike poslove na izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda u Šapcu, izgradnji deponije u Subotici, u Šapcu smo započeli izgradnju 30 stanova, a očekujemo da ćemo graditi još sto, dok u Beogradu imamo ugovorene poslove za 200 stanova. To su veliki i ambiciozni poslovi, ali se suočavamo i sa neažurnošću komunalnih preduzeća, tako da se dešava da pojedini priključci kasne i četiri meseca. Ipak, zbog obima poslovanja očekujemo da uposlimo oko stotinu novih radnika – kaže Milenca Srećković, direktor ovog preduzeća.

Inače, nekada je u Šapcu radilo nekoliko hiljada radnika u građevinarstvu. Samo „Izgradnja“, koja je izgradila pola grada i najvažnije fabrike, imala je više od hiljadu zaposlenih, ali je otišla u stečaj.

Trenutno je u Šapcu u oblasti građevinarstva angažovano oko hiljadu radnika, što dovoljno govori da su poslovi u ovoj oblasti zastali.