Američka kompanija KPCB objavila je izveštaj o globalnim trendovima u upotrebi interneta za 2015. godinu, nakon što je prvobitni izveštaj objavila davne 1995. Broj internet korisnika je od 35 miliona, koliko ih je u svetu bilo pre 20 godina, danas porastao na 2,8 milijardi! Takvi trendovi mogu se primetiti i kod nas, broj korisnika se sve više povećava, a za to možemo zahvaliti, izmešu ostalog, i sve većoj upotrebi smart telefona.

digital-marketing

Koliko je internet nešto bez čega bukvalno ne možemo da funkcionišemo, govore istraživanja koja kažu da u toku samo jednog minuta pretraživac Google obradi više od 694.445 upita na svetskom nivou,  na YouTube-u  se postavi 600 video klipova, na Faceboku se izvrši 695.000 ažuriranja statusa, postavi se 79.364 postova na zidovima i objavi se 510.040 komentara, pošalje se više od 168,000.000 e-mailova, na Twitteru se napravi 320 novih profila i ostvari se 98.000 tweet-ova. Možda Vas iznenađuju brojke, ali, zapitajte se kako to možete iskoristiti.

seo

BUDITE SMELI, BUDITE DRUGAČIJI, BUDITE PRVI 

Ukoliko se bavite nekim poslom, verovatno Vam je već poznato da je za dobre rezultate potrebno mnogo rada i truda, ali i dobar marketing. Verovatno ste pokušavali na razne načine da se marketingom približite klijentima, ali zapitajte se koji je najbolji način da postignete da za Vas i Vaš posao čuju široke mase ljudi?! Ukoliko ste pažljivo čitali tekst, mislim da Vam je već jasno – ISKORISTITE INTERNET!

VAŽNO PITANJE – KAKO DA BUDEM PRVI NA GOOGLE-u? 

Kad ste već rešili da se pozabavite prezentovanjem svog posla na globalnoj mreži, moraćete malo da se potrudite da to sve bude kako treba, da biste imali neke koristi od toga. Napomenuću da Vam je, pored dobre volje, potreban i dobar i sadržajan web sajt – koji će biti Vaše “glavno oružje”!

seo-wallpaper-widescreen-3633wtz4bm

Sve češće slušamo o tome koliko je važna SEO optimizacija sajta, ali, šta je to uopšte?! Najprostije, to Vam može pomoći da budete na prvoj strani Google-a, i da ljudi prvo Vas vide, kada ukucaju određenu reč. Ukoliko probate da proguglate, pronaći ćete mnoge firme koje se predstavljaju kao eksperti za SEO, i koji na pitanje “Šta vi tačno radite?”, daju odgovor poput : “To je jedna vrlo komplikovana nauka, ne smemo da otkrivamo tajne zanata, ali, ako nam platite, sigurno možemo da Vas doteramo na prvo mesto u pretraživaču Google“.

seo-optimizacija

Naravno, postoje stručnjaci za SEO, ali, naš predlog  je da to uradite sami! Uz malo truda i rada, naučite kako sve ovo funkcioniše i kako da to primenite u svom poslovanju! E, sad, da li ćete se potruditi i uštediti, ili platiti da neko to uradi umesto Vas – izbor je na Vama.