Kako dobiti željeni posao u vreme kad ponude posla ima sve manje, a konkurencija je ogromna? Naravno, ovo se odnosi na sve one ljude koji će posao dobiti bez veze, čiji roditelji ili prijatelji nisu u mogućnosti da im obezbede poznanstva koja će ih lako uvesti u svet rada. Odgovor je aktivnim traženjem posla.

 mistery

SPECIJALIZOVANE AGENCIJE ZA POSREDOVANJE PRI ZAPOŠLJAVANJU

Osim što je potrebno da pripremite svoju radnu biografiju (CV) i da pratite aktuelne ponude za posao preko najpoznatijih internet portala za berzu poslova, obavezno se prijavite i na njihove mejling liste kako biste redovno dobijali pisma obaveštenja o novim oglasima za posao. Obavestite i prijatelje i poslovne poznanike da tražite posao. Naš predlog je i da razmotirite specijalizovane agencije za posredovanje pri zapošljavanju na teritoriji Srbije.

Postoji nekoliko vrsta tih agencija. Neke imaju lokalna predstavništva u nekoliko gradova u Srbiji (po jedna u Nišu, Šapcu, Pančevu, Novom Pazaru, Loznici, Pančevu, Kruševcu) i po nekoliko u Novom Sadu i Subotici, ali većina njih je sa sedištem u Beogradu.

Find a Job

U SRBIJI TRENUTNO 77 AGENCIJA POSREDUJE PRI ZAPOŠLJAVANJU

Na sledećem linku možete pronaći listu agencija za posredovanje pri zapošljavanju koje su dobile dozvolu za rad na području Srbije. Kontaktirajte ove agencije i raspitajte se o načinu na koji oni posreduju. One uglavnom zahtevaju da sa njima potpišete ugovor kojim dozvoljavate da posreduju u zakazivanju sastanka sa određenim poslodavcima sa kojima sarađuju.

U obavezi ste prođete i psihološki test koji se obično plaća (u proseku oko 1000 din.). Na osnovu ugovora agencija za vas zakazuje sastanak sa određenim i željenim poslodavcima. Ukoliko ne postignete dogovor sa prvim poslodavcem sa kojim ste se sastali i obavili razgovor, predlažu vas nekoj drugoj kompaniji. Ako prihvate uslove poslodavca, plaćate, prema ugovoru agenciji 50% od prve plate nakon dobijanja iste (što zavisi od agencije, u nekima se plaća 3 meseca po 30% plate i slično).

job_hot

„HEAD HUNTERS“ ILI LOVCI NA GLAVE ODNOSNO TALENTE

Lovce možete pronaći u okviru same kompanije ili u sklopu privatnih agencija za posredovanje pri zapošljavanju. Njihov posao je da poslodavcima pronalaze osobu koju će zaposliti i to osobu koja poseduje visoke kvalifikacije i bogato radno iskustvo. Zatim, zakazuju razgovore, testiraju i prave izbor kadrova, a potom ih nude firmama koje su ih angažovale. Pri čemu je, naravno, poslodavac taj koji se izjašnjava koji mu profil radnika treba.

Potreba za lovcima na glave se pojavila kada su na naše područje počele da dolaze strane kompanije koje ne poznaju naše tržište dovoljno dobro. Bio im je potreban neko kome mogu da veruju i ko je u mogućnosti da pronađe kvalitetan radni kadar za njihove ekspoziture. Ovo se posle izvesnog vremena pokazalo kao dobra praksa i za domaće kompanije.

jobsearch

Što se testiranja tiče, vaša obaveza je da ih prođete. Testove koje čete možda morati da rešavate su: psihološki, matematičko logički ili testovi iz opšte kulture, inteligencije, memorije, zatim testovi poznavanja engleskog jezika, informatike ili brzog kucanja, kao i testovi na kojima pokazujete snalažljivost u timskom radu tzv. case stady. Koju vrstu testa ćete rešavati zavisi od zahteva kompanije i poslodavca. Posle testiranja agencija ili lovci na talente sumiraju vaše rezultate i prave vaš psihološki profil. Na osnovu toga vas preporučuje određenim kompanijama. Za razliku od prethodno navedenih agencija proviziju ne plaćate vi, već agencija to sama rešava i naplaćuje od kompanije koja vas je zaposlila.

Job_Search

SAJMOVI ZAPOŠLJAVANJA

Sajmove zapošljavanja, Job fair ili Dan karijere organizuju lokalne samouprave, filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i razne organizacije, uglavnom studentske. Obično se organizuju dvaput (na proleće i jesen) i traju jedan ili dva dana. Pratite obaveštanja kada su sajmovi zapošljavanja. Što se Niša tiče, prvi sledeći sajam zapošljavanja je „JobFair 2016.“, koji organizuju BEST – studentska asocijacija i biće održan 07 i 08.marta u holu Elektronskog fakulteta.

sajam zaposljavanja

Mana ovih sajmova što se organizatori trude da ukoliko nemaju raspisan optimalan broj konkursa, samo predstavljaju određene kompanije da se priključe ovakvim manifestacijama iako nemaju stvarnu potrebu da nekog odmah zaposle. Ipak, ponudiće vam da se upišete u njihovu bazu kadrova i ostavite im svoj CV. Dobra strana ovih sajmova je što možete u određenim terminima da upoznate glavne ljude kompanija i da sa njima porazgovarate kako formalno tako i neformalno na raznim predavanjima i radionicama koje se nude tokom sajma.