SERTIĆ: Više od 40 srpskih kompanija pokreće nove investicije
Izvor: Tanjug

Željko Sertić Govoreći o investicijama u privredi, ministar privrede Željko Sertić rekao je da je povećan broj domaćih investitora u domaću privredu, tako da je njihov broj skoro izjednačen sa stranim ulagačima i naveo da trenutno u Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) ima više od 40 projekata investitora sa kojima se vode razgovori.

Gostujući na TV Pink, Sertić je podsetio da je u 2014. započeto 14 novih projekata stranih investitora, u kojima će biti zaposleno oko 4.000 novih radnika.
baner1
Odgovarajući na pitanje šta država Srbija čini da privuče strane investitore, Sertić je rekao da promociju naše privrede obavljaju premijer i članovi vlade u svakom svom bilateralnom susretu sa stranim državnicima i prilikom zvaničnih poseta stranim državama, a to čine i privredne komore i SIEPA.

U pitanju je mnogo procesa koje treba obaviti do konačnog zaključenja ugovora o investiciji i resorno Ministarstvo upravo radi na jačanju kapaciteta, kako se susret sa potencijalnim investitorom ne bi završio samo na informativnom razgovoru, već da se oformi uslužni servis iza koga će stajati država, koja će podržati investitora od momenta dolaska u Srbiju do započinjanja posla, pa čak i posle toga, najavio je Sertić