Simpo za osam meseci realizovao poslove vredne 19 mil EUR – Proizvodnja u avgustu veća 140%
| Izvor: Jugmedia

Kompanija Simpo od početka godine beleži dobre poslovne rezultate i očekivanje rukovodstva je da će firma već početkom iduće godine ostvariti pozitivni bilans poslovanja, kaže njen generalni direktor Slađan Disić. On je naveo da se zarade svim zaposlenima u ovoj kompaniji redovno isplaćuju uporedo sa izmirenjem dela dospelih obaveza po osnovu kamata i kredita kod bankarskih institucija.

Rezultati su ostvareni prvenstveno prodajom proizvoda iz redovnog asortimana.

– Za osam meseci realizovani su poslovi u vrednosti od 19 mil EUR, što je za nekih 19,1% više nego prošle godine. Samo 11 mil EUR dolazi od plasmana na inostranom tržištu, 4,3 mil EUR ostvareno je iz maloprodaje, 2,7 mil EUR iz domaće veleprodaje, dok se ostalih milion evra odnosi na različite plasmane robe – kazao je Disić i naveo da je procenat u pojedinim segmentima proizvodnje uvećan za oko 40% u odnosu na 2015. godinu, dok je u avgustu uvećanje iznosilo čak 140%.

U Simpu je trenutno zaposleno 2.562 radnika, a samo u matičnoj organizaciji 1.704 radnika.

– Plate su kod nas u proseku oko 31.000 dinara, i od početka 2015. godine isplaćeno je 16 zarada za šta je izdvojeno 832 miliona dinara. U istom periodu po osnovu socijalnog programa izdvojeno je 150 miliona dinara, na osnovu dugovanja po sudskim presudama utrošeno je 95 miliona dinara – naveo je Disić.

Kompanija Simpo je ove godine, zahvaljujući garancijama Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza, realizovala posao opremanja četiri hotela u Hrvatskoj, kao i u Crnoj Gori.