Sinofarm i kineski Gient osnivaju preduzeće za medicinski otpad – Vrednost investicije u Sino Medical Waste oko 3,5 mil USD

Sinofarm i kineski Gient osnivaju preduzeće za medicinski otpad – Vrednost investicije u Sino Medical Waste oko 3,5 mil USD
| Izvor: Tanjug

Srpska kompanija Sinofarm i kineski Gient osnovaće u Srbiji zajedničko preduzeće Sino Medical Waste za tretman medicinskog otpada, a ukupna vrednost investicije je oko 3,5 mil USD.

Sporazum o saradnji i osnivanju zajedničkog (joint venture) preduzeća biće potpisan u ponedeljak, 20. marta, u Privrednoj komori Beograda.

Planirano je da se realizacija sporazuma odvija u dve faze, pri čemu je u prvoj fazi predviđena investicija od 1,8 mil USD, iza koje stoji jedan od najvećih kineskih investicionih fondova, kao i najveći proizvođač sistema za kompletan tretman medicinskog otpada, navodi se u saopštenju Privredne komore Beograda.

Druga faza investicije iznosiće dodatnih 1,5 mil USD, a ona podrazumeva izgradnju postrojenja za reciklažu medicinskog otpada i plastike nastale od medicinskog otpada. Lokacija na kojoj će postojenje biti izgradeno nalazi se u industrijskoj zoni Stare Pazove.

Odmah nakon osnivanja preduzeća, krajem marta, kreće se sa prikupljanjem konkretnih dozvola, tačnije sa realizacijom samog projekta.

Na samom početku firma će zapošljavati između 10-15 ljudi, a kasnije više od 30. U pitanju je najsavremenija tehnologija, koja ne zahteva veliko angažovanje ljudi.

Plan zajedničke kompanije Sino Medical Waste je osnivanje regionalnog centra za kompletan tretman medicinskog otpada i njegovo uništavanje, kao i za reciklažu plastike, koji će moći da podmiri potrebe za celo srpsko tržište, kao i čitav region.

Pročitajte takođe

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *