Slovenački „Silikon“ zainteresovan za otvaranje pogona u Somboru – Moguć posao za 150 radnika
| Izvor: eKapija

Ilustracija Kompanija „Siliko“ iz Slovenije, koja se bavi proizvodnjom alata od metala i proizvoda od tečnog silikona, zainteresovana je za otvaranje proizvodnih pogona u Somboru, prenosi opštinski sajt.

Direktor kompanije „Siliko“ Janez Koprivec kaže da je „Siliko“ stabilna i napredna kompanija koja u Sloveniji posluje na tri lokacije i vodi računa o potrebama i zaštiti svojih radnika i da su Sombor „prepoznali kao dobru sredinu za investicije i širenje svoje kompanije“.

O otvaranju pogona predstavnici ove kompanije razgovarali su sa gradonačelnikom grada Sombora Sašom Todorovićem i saradnicima – članovima Gradskog veća, Savom Dojićem, za oblast privrede i finansija i Zoranom Milerom, za oblast poljoprivrede, ruralnog razovaj i zaštite životne sredine.

Kako su istakli predstavnici kompanije „Siliko“, u saradnji sa lokalnom samoupravom žele da pronađu adekvatnu lokaciju radi započinjanja proizvodnje, te da bi u startu zaposlili 50, a kasnije još 100 radnika, što bi bilo dovoljno za potrebe „Silika“.

Gradonačelnik Sombora Saša Todorović je kazao da su investitori u Sombor dobrodošli i da ima i prostora i potencijala za nove investicije.

– Zahvaljujući novim investicijama smanjiće se broj nezaposlenih, što je u ovom trenutku primarno. Sombor ima tradiciju u grani industrije od metala, a radnici nekadašnjeg preduzeća „Bane Sekulić“ su potencijalna radna snaga. Sombor ima i Srednju tehničku školu koja svake godine izvodi mlade kadrove, tako da je kadrovska osnova za početak rada dobra – kazao je gradonačelnik Todorović.