Societe Generale banka otvorila prvu onlajn ekspozituru u Srbiji
| Izvor: eKapija

Societe Generale banka uvela je novinu na domaće tržište – onlajn ekspozituru u okviru unapređenog servisa elektronskog bankarstva. To je još jedno mesto pored klasične poslovnice u okviru kojeg su klijentima dostupne i složenije bankarske usluge. Onlajn ekspozitura omogućava ne samo podnošenje zahteva, već i realizaciju proizvoda kao što su gotovinski kredit, štednja, dozvoljena pozajmica, oročenje, trajni nalog i direktna zaduženja, i to potpuno putem interneta bez ijednog odlaska u banku ili kontakta sa kurirskom službom. U okviru ove digitalne poslovnice klijenti kroz video razgovor mogu dobiti i savete od bankarskih službenika, u okviru i van radnog vremena banke i vikendom.
Da bi klijenti mogli da koriste neki od navedenih bankarskih proizvoda potpuno putem interneta, zakonska regulativa nalaže da korisnik poseduje kvalifikovani digitalni sertifikat tj. digitalni potpis koji je priznat kao svojeručni. Sosijete ženeral banka će klijentima koji do kraja januara sledeće godine u okviru onlajn ekspoziture poruče ovaj sertifikat i uspešno realizuju zahtev za onlajn gotovinski dinarski kredit, refundirati troškove nabavke digitalnog sertifikata.
baner
U slučaju da klijenti ne poseduju kvalifikovani digitalni sertifikat, putem e-banking platforme Sosijete ženeral banke mogu podneti zahtev za kredit i dozvoljeni minus, preračunati ratu kredita, pogledati nacrt ugovora i plana otplate, a kurir će im u željeno vreme doneti ugovor na kućnu adresu ili mogu izabrati da isti ugovor potpišu odlaskom u ekspozituru.

Unapređena platforma elektronskog bankarstva Sosijete ženeral banke bila je povod za organizovanje panel diskusije o razvoju elektronskog poslovanja u Srbiji. Panelisti iz javnog, privatnog i nevladinog sektora razmenili su mišljenja o digitalnim inovacijama na tržištu i mogućnostima za njihov dalji razvoj.

Vuk Kosovac, direktor strategije i marketinga Sosijete ženeral banke rekao je da je onlajn ekspozitura korak dalje u digitalizaciji koja je rastući trend u bankarstvu na globalnom nivou.

– Elektronsko bankarstvo je najrasprostranjeniji vid elektronskog poslovanja u Srbiji i ima mnogobrojne benefite za građane i ekonomiju – od uštede vremena i novca do smanjene upotrebe gotovine. Imajući u vidu da sve veći broj ljudi bira da transakcije obavlja van banke, investirali smo značajna sredstva i resurse u vrhunska tehnološka rešenja. Zato danas svojim klijentima možemo da ponudimo inovaciju na tržištu – da u okviru onlajn ekspoziture potpuno realizuju i komplikovanije poslove kao što je gotovinski kredit. Znamo i da je savet bankara vrlo važan u ovom procesu, te smo omogućili klijentima da mogu da postave pitanja i dobiju pomoć od osoblja onlajn ekspoziture putem video razgovora, što će siguran sam mnogima biti značajna olakšica. Razvoj tehnologije diktira trendove i donosi nove zahteve na tržište, što se odražava i na korišćenje bankarskih proizvoda i usluga, te je sigurno da možemo očekivati dalji razvoj elektronskog bankarstva, a na nama je da se prilagođavamo i stalno unapređujemo našu ponudu.