Srbi se zadovoljni vraćaju kući nakon sastanaka sa nemačkim uvoznicima
| Izvor: eKapija

Predstavnici 28 kompanija iz Srbije održale su veoma uspešne poslovne sastanke na B2B događaju u Minhenu sa nemačkim uvoznicima iz srodnih proizvođačkih oblasti mašinogradnje, metaloprerađivačke industrije, proizvodnje komponenata za autoindustriju, kao i prerade plastike i gume. Prema peliminarnim informacijama, na B2B događaju se održalo oko 500 sastanaka između nemačkih firmi i kompanija iz država Zapadnog Balkana, saopštila je Delegacija nemačke privrede u Srbiji.

Kako je navedeno, predviđa se da svi učesnici podjednako profitiraju od nemačke inicijative za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana te se s tim u vezi očekuju i ozbiljni rezultati u delu zaključivanja velikog broja novih poslova koji će pospešiti proizvodne i izvozne aktivnosti srpskih kompanija i ostalih firmi iz balkanskih država.
baner1
Događaju je ukupno prisustvovalo 260 učesnika: predstavnici 96 kompanija iz zemalja Zapapdnog Balkana, 23 kompanije iz Nemačke kao i veliki broj političkih zvaničnika iz Nemačke i zemalja Zapadnog Balkana.

Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i energetiku SR Nemačke (BMWi), a u okviru zajedničke organizacije Delegacije nemačke privrede u Srbiji i ostalih regionalnih ogranaka nemačke privrede (AHK), kao i nemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.).