Srbija u 2016. privukla više od 1,9 mlrd EUR stranih direktnih ulaganja – Trećina investitora želi da reinvestira | Izvor: Beta

Direktne strane investicije u Srbiji su prošle godine bile više od 1,9 milijardi evra, izjavio je u ponedeljak, 22. maja 2017. godine, državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac.

On je na skupu „Bečki ekonomski razgovori – beogradski sastanak“ koji organizuje Bečki ekonomski forum u saradnji sa Savezom ekonomista Srbije, rekao da je od 2015. godine, zahvaljući podsticajima koje daje vlada, vrednost projekata bila 470 mil EUR i da treba da se zaposli 28.000 ljudi.

Kako je rekao, od početka 2016. do maja ove godine, uz podsticaje je obezbeđeno oko 300 mil EUR investicija i time će se otvoriti 20.566 novih radnih mesta. Prema njegovim rečima, trećina investitora želi da reinvestira u Srbiju.

On je rekao da se radi na rešavanju problema državnih preduzeća i da ima zainteresovnih za petrohemijski kompleks i izrazio očekivanje da će biti rešen i RTB Bor i Galenika.