Srbiji i dalje na raspolaganju 175 mil EUR iz IPARD fondova – Ministar Nedimović najavljuje aktiviranje novca za poljoprivredu

Srbiji i dalje na raspolaganju 175 mil EUR iz IPARD fondova – Ministar Nedimović najavljuje aktiviranje novca za poljoprivredu
| Izvor: Tanjug

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je da Srbiji i dalje stoje na raspolaganju sredstva iz IPARD programa za poljoprivrednike u iznosu od 175 mil EUR, najavljujući da će uskoro biti aktiviran taj novac.

– Apsolutno je netačna informacija da je taj novac izgubljen. Srbiji stoje na raspolaganju svih 175 mil EUR, koliko je određeno iz IPARD fondova, a na nama je samo da otklonimo nedostatke koji su u eksternoj reviziji primećeni od Evropske komisije – naveo je Nedimović.

On je rekao za B92 da iako je zgrada u Šapcu, gde se nalazila Uprava za agrarna plaćanja koja je izmeštena u Beograd, urađena po odgovarajućim standardima, ona nije mogla da zadovolji zahteve potrebne za akreditaciju, zbog čega je Uprava i morala da bude izmeštena.

Nedimović je dodao da je proces akreditacije u toku.

– Daću sve od sebe da u prvoj polovini mandata mog ministarstva dobijemo na raspolaganje IPARD sredstva i da naši poljoprivredni proizvođači i prerađivači imaju na raspolaganju novčana sredstva iz IPARD-a – rekao je ministar poljoprivrede.

Pročitajte takođe

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *