Srbiji i dalje na raspolaganju 175 mil EUR iz IPARD fondova – Ministar Nedimović najavljuje aktiviranje novca za poljoprivredu

Srbiji i dalje na raspolaganju 175 mil EUR iz IPARD fondova – Ministar Nedimović najavljuje aktiviranje novca za poljoprivredu
| Izvor: Tanjug

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je da Srbiji i dalje stoje na raspolaganju sredstva iz IPARD programa za poljoprivrednike u iznosu od 175 mil EUR, najavljujući da će uskoro biti aktiviran taj novac.

– Apsolutno je netačna informacija da je taj novac izgubljen. Srbiji stoje na raspolaganju svih 175 mil EUR, koliko je određeno iz IPARD fondova, a na nama je samo da otklonimo nedostatke koji su u eksternoj reviziji primećeni od Evropske komisije – naveo je Nedimović.

On je rekao za B92 da iako je zgrada u Šapcu, gde se nalazila Uprava za agrarna plaćanja koja je izmeštena u Beograd, urađena po odgovarajućim standardima, ona nije mogla da zadovolji zahteve potrebne za akreditaciju, zbog čega je Uprava i morala da bude izmeštena.

Nedimović je dodao da je proces akreditacije u toku.

– Daću sve od sebe da u prvoj polovini mandata mog ministarstva dobijemo na raspolaganje IPARD sredstva i da naši poljoprivredni proizvođači i prerađivači imaju na raspolaganju novčana sredstva iz IPARD-a – rekao je ministar poljoprivrede.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *