Srpska preduzetnica na „ženskom“ Davosu – Dragana Đermanović predstavlja Srbiju na ekonomskom forumu u Nju Delhiju
| Izvor: eKapija

Dragana Đermanović Srpska preduzetnica, vlasnica startapa BeeShaper i direktorka kompanije Bee Premium Group, Dragana Đermanovi biće govornica na međunarodnom Ženskom ekonomskom forumu (Women Economic Forum – WEF) koji će biti održan od 8. do 13. maja u Nju Delhiju.

Ženski ekonomski forum, nezvanično okarakterisan kao „ženski Davos“, ove godine će se baviti globalnom temom „Kreiranje inovacija za budućnost“, a Dragana je pozvana da podeli svoje poslovno znanje i iskustva u okviru teme o socijalnom preduzetništvu „Inovativna biznis kultura“. Osim toga, srpska preduzetnica je i članica Izvršnog odbora Ženskog ekonomskog foruma za oblast „Razvoj ekonomije kroz biznis i startap“.

– Biće mi zadovoljstvo da podelim svoje iskustvo, ali i predstavim Srbiju u najboljem svetlu i tako pokažem da ne zaostajemo za svetskim trendovima. Podržavam WEF-ove napore za unapređenje pozicije žena, kako u ekonomiji, tako i u javnom, privatnom i nevladinom sektoru. Ovo je sjajna prilika za umrežavanje i razmenu iskustava među globalnim poslovnim liderima i predstavnicima vlada, te prilika za upoznavanje najuticajnijih žena sveta u poslovanju, kulturi i medijima – kaže Dragana Đermanović, koja će 10. maja u Indiji održati jedno od glavnih predavanja na ovom prestižnom poslovnom događaju.

WEF će ove godine okupiti više od 2.000 žena iz preko 100 zemalja sveta, a program se sastoji od 36 tema i čak 498 sesija i radionica. Na forumu će prisustvovati ministarke brojnih zemalja, poslovne žene iz najvećih svetskih kompanija, uspešne preduzetnice, urednice renomiranih medija, žene iz NVO sektora, kao i brojni diplomatski predstavnici.