Srpske cipele za žiteljke Brisela – Mlada dizajnerka predstavila svoj rad u evropskoj prestonici
| Izvor: Tanjug

Ilustracija Mlada srpska dizajnerka Magdalena Klašnja nakon Pariza i Njujorka predstavila je svoje cipele i u Briselu, uz podršku Privredne komore Srbije (PKS).

Prodajna izložba cipela održana je u galeriji „Empty Space“, poznatoj po tome što prostor ustupa mladim kreativnim ljudima iz čitavog sveta, saopšteno je iz PKS.

Izložbu je podržalo Predstavništvo Privredne komore Srbije u Briselu.

– Važno je da mladi, kreativni ljudi iz Srbije, pokažu potencijal u evropskoj prestonici, jer na taj način kreiramo pravu sliku Srbije i pravimo korake koji otvaraju vrata tržišta – izjavio je direktor Predstavništva Zdravko Ilić.

Organizatorka izložbe Jelena Matić ispričala je da je videla sliku jednog para cipela mlade kreatorke i da je poželela da ih prikaže u Briselu. Promocija preko društvenih mreža bila je dovoljna da privuče veliki broj zainteresovanih kupaca, navela je Matić u izjavi za portal PKS, i dodala da Brisel ima veliku ponudu, ali i veliku potražnju i zahtevne kupce.

– Ovakav koncept saradnje želim da razvijem i za druge proizvode. Želja mi je bila da dovedem u Brisel kreatore iz mnogih zemalja, naravno i iz Srbije, na kratke prodajne izložbe na nekoliko dana. Mislim da Brisel ima veliku ponudu i publiku za to.

Mlada dizajnerka Magdalena Klašnja rekla je da prilika da predstavi svoje proizvode u Briselu otvara velike mogućnosti za ulazak na tržište Belgije i sticanje novih kontakata.

– Do sada nisam prikazala svoj rad u Briselu i velika mi je čast što sam ga izložila baš ovde – rekla je Klašnja.

Inače, Klašnja je kostimograf i dizajnerka cipela iz Zemuna. Njene cipele inspirisane su hodanjem i plesanjem u pozorištima Njujorka, gde je radila kao scenski kostimograf. Ručno su izrađene, originalne i napravljene od najbolje kože.