Šta sve Banat nudi investitorima – Slobodna zona Zrenjanin proglašena za najbolju u Evropi
Izvor: Beta

Zrenjanin (foto: zrenjanin.rs) FDI Magazin „Financial Times“-a proglasio je zrenjaninsku slobodnu zonu najboljom u Evropi po podsticajima za investitore.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da je to priznanje dodeljeno, jer investitori koji počinju poslovanje u Slobodnoj zoni Zrenjanin mogu da biraju podsticaje kao podršku za svoju investiciju.

– Zemljište se, uz određene uslove (pre svega u vezi sa brojem zaposlenih i veličinom investicije) može kupiti po značajno nižoj ceni, pa čak i dobiti bez naknade – ako investitor planira velika ulaganja i zapošljavanje velikog broja radnika. Objekti i prostor se mogu kupiti ili iznajmiti – rekao je Janjić agenciji Beta.
baner1
Kako je rekao, Slobodna zona Zrenjanin nudi izuzeće od carina prilikom uvoza i izvoza sirovina, kao i opreme koja će se koristiti, ali i materijala za infrastrukturu i razne druge povoljnosti. Janjić napominje da je, između ostalog, i saradnja sa ispostavom carine u Zrenjaninu izuzetno dobra.

– Grad Zrenjanin je izuzetno ponosan na ovu nagradu, koja je svakako rezultat dugog rada u našoj upravi i administraciji. Tako smo se organizovali da izlazimo u susret investitorima i sigurni smo da će sve to rezultirati novim ulaganjima i novim zapošljavanjima u našem gradu – dodao je Janjić.

Slobodna zona Zrenjanin je jedna od četiri slobodne zone u Srbiji. Inače, poslovanjem u slobodnoj zoni troškovi se značajno smanjuju, čak i do 40%.