Stalno proširenje delatnosti kao okosnica razvoja – Kompanija „AMB Elektro“ nudi usluge projektovanja, proizvodnje i prodaje elektroinstalacija
| Izvor: eKapija

Kompaniju „ABM Elektro“ je 1992. godine osnovao elektrotehnički inženjer Milan Marković. Ova prokupačka firma se bavi proizvodnjom, projektovanjem, izvođenjem radova i trgovinom u oblastima elektroenergetike i elektroinstalacija.

Razvoj kompanije pratilo je i postepeno proširenje delatnosti. Nakon projektovanja i izrade elektroinstalacija za poslovne, industrijske i elektroenergetske objekte pokrenuta je i proizvodnja rasklopnih postrojenja srednjeg napona i tipskih niskonaponskih tabli. Kompanija se bavi i proizvodnjom metalnih razvodnih ormana, a formiran je i sektor prodaje.

– Naša firma je u Prokuplju prilično poznata. Cilj nam je da steknemo reputaciju i u ovom delu Srbije, zbog čega smo se i predstavili na Sajmu tehnike u Beogradu – kaže za „eKapiju“ Nemanja Ivković, menadžer prodaje u firmi „AMB Elektro“.

Kao ciljnu grupu klijenata, on ističe kompanije koje posluju u sektoru industrije. – U Srbiji dosta sarađujemo sa nemačkim investitorima. Takođe smo generalni zastupnici kompanije „Rade Končar“ iz Makedonije za srpsko tržište – objašnjava Ivković.

„AMB Elektro“ je uvoznik i distributer renomiranih proizvođača električnih uređaja i komponenti kao što su „Noark Electric“, „Makitel Transformatori“, „Olympia Electronics“, kao i raznih manje poznatih brendova. Da bi unapredili ponudu, konstantno rade na proširenju asortimana, te poseduju sertifikate za celokupan prodajni program.

– Uspeh naše kompanije zasniva se na razvoju više sektora. Osim proizvodnje, bavimo se i projektovanjem, izvođenjem radova, trgovinom. Ako jedan sektor podbaci, drugi „vade prosek“ – navodi Ivković.

Na pitanje da je za razvoj kompanije zaslužan i veći broj stranih investitora u Srbiji, on kaže da je ostvaren neznatan pomak u odnosu na prethodnu godinu. – Razlika u tom pogledu je minimalna. Mi rastemo jer pratimo inovacije i razvijamo nove oblasti poslovanje.

Kako ističe, u planu je i širenje poslovanja van Srbije, a među potencijalnim tržištima su Crna Gora i Rusija.