Subotica izdvojila 14 miliona dinara kredita za kupovinu poljoprivrednog zemljišta i sadnog materijala
| Izvor: Tanjug

Fond za razvoj poljoprivrede Subotice raspisao je danas drugi ovogodišnji kreditni konkurs vredan 14 miliona dinara namenjenih za kupovinu zemljišta i sadnog materijala.
Prema rečima Ivana Budinčevića iz Fonda za razvoj poljoprivrede, poljoprivrednici će ove jeseni imati na raspolaganju 14 miliona dinara, s tim da će maksimalni pojedinačni iznos kredita biti ovoga puta povećan sa milion na milion i po dinara.

On dodaje da su ostali uslovi ostali isti u odnosu na prethodne raspise – sredstva se odobravaju na četiri godine, s jednom godinom grejs perioda, kvartalnim otplaćivanjem rata i kamatnom stopom od 2%.
baner1
Pored dosadašnjeg sredstva obezbeđenja – hipoteke prvog reda, u ovom konkursu za niže iznose može se kao obezbeđenje priložiti i menica.

– Ove godine je po finansijskom planu namenjeno 30 miliona za rad ovog fonda. Sva sredstva su po prvom konkursu utrošena, a sudeći po interesovanju poljoprivrednika i ova sredstva će biti utrošena – rekao je Budinčević Tanjugu.

On je dodao da su dosadašnji korisnici kredita finansijski disciplinovani i da u najvećem broju slučajeva redovno izmiruju obaveze prema fondu.

Ovo će biti 32. konkurs Gradskog fonda za razvoj poljoprivrede, koji je za deset godina postojanja kreditirao više od 430 poljoprivrednika sa više od 2,7mil EUR.