Subvencionisanim kreditima u poljoprivredu uloženo 2,7 milijardi dinara
| Izvor: Beta

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je u petak, 8. jula, u Zaječaru da je subvencionisanim kreditima u poljoprivredu ove godine uloženo 2,7 milijarde dinara i pozvala poljoprivrednike da nastave da konkurišu. Ona je rekla da je za dva meseca primljeno više od 2.000 zahteva i istakla da je u odnosu na 2015. ukupan iznos kredita povećan za 45%, navodi se u saopštenju.

Ministarka je pozvala poljoprivrednike da iskoriste „izuzetno povoljne uslove kreditiranja sa niskom kamatnom stopom od 3% i fiksnom dinarskom ratom“.

Bogosavljević Bošković je posetila mlekaru „Zaječar“ i sa rukovodstvom razgovarala o otkupu mleka na terenu, a obišla je u selu Gamzigrad i gazdinstvo Ljubiše Mihajlovića koji dnevno 300 do 350 litara mleka isporučuje zaječarskoj mlekari. Ona je rekla da je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine uspelo da u poslednje dve godine zadrži sve mere koje mogu da pomognu mlekarskom sektoru.

Resorno ministarstvo daje 25.000 dinara po mlečnom grlu, uz premije za mleko, a takođe ima i mere podsticaja za nabavku opreme za primarnu proizvodnju i preradu.