Švajcarski „Namics“ u 2015. zabeležio promet veći od 56 mil EUR
| Izvor: eKapija

Švajcarska kompanija „Namics“ objavila je rezultate poslovanja u 2015. godini. U saopštenju se navodi da je kompanija zabeležila promet veći od 56 mil EUR, kao i da je srpsko tržište opravdalo očekivanja.

Otvaranje kancelarije u Beogradu i nova radna mesta za softverske inženjere u Srbiji, promet od preko 56 miliona evra i nagrada za najuspešnije primenjenu digitalnu transformaciju, u čijem razvoju su učestvovali i srpski stručnjaci, poslovni su rezultati švajcarske softverske agencije „Namics“ za 2015. godinu.

Navodi se i da je „Namics“, za šest meseci rada u Beogradu, ojačao tim za oko 30 visokokvalifikovanih stručnjaka u oblasti softverskog inženjeringa, što je u skladu sa strategijom predstavljenom u decembru 2015. godine – radna mesta za 50 inženjera u periodu do dve godine.

– Softverski inženjeri iz Srbije su pokazali da su njihovo znanje i kvalitet bez premca i da nismo pogrešili kada smo donosili odluku o tome gde će biti otvorena nova kancelarija „Namicsa“ u Evropi. Za samo nekoliko meseci, srpski softverski inženjeri su se u potpunosti integrisali u internacionalne projektne timove i počeli da rade rame uz rame sa svojim kolegama iz Nemačke i Švajcarske – izjavila je Ketrin Simon, direktorka „Namics“ kancelarije u Beogradu.